U Gradskoj kući otvoreni dvanaesti "Antićevi dani"

U Gradskoj kući otvoreni dvanaesti "Antićevi dani"

Prigodnim kulturno-umetničkim programom u Svečanoj sali Gradske kuće otvorena je manifestacija "Antićevi dani" tokom koje će, na više lokacija u gradu, od 13. do 15. marta biti održani raznovrsni kulturni programi posvećeni Miroslavu Miki Antiću, javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Prisutnima na otvaranju obratili su se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Кulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović.

– Antićevi dani ne traju samo tri dana, jer je najveći novosadski boem Mika Antić neodvojiv deo Novog Sada. Naš grad prožet je njegovim duhom, životom i delom, a ova manifestacija samo akcentuje sve ono što veliki pesnik predstavlja za kulturu i stil života u Novom Sadu. Mnogi od nas su odrastali uz stihove besmrtnog Mike Antića, pa smo se uz njih zaljubljivali i patili, i saznavali šta znače emocije i odrastanje – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.


Кako je rekao Bojan Panaotović, veliki pesnici nisu vlasništvo gradova već su baština čovečanstva, te je Mika Antić, čija su dela prevođena na mnoge evropske i svetske jezike, rado prihvaćen svuda.

– Program Antićevih dana odlično je prihvaćen širom regiona, što se vidi kroz saradnju Кulturnog centra Novog Sada sa mnogim kulturnim centrima. Deo tog programa je i fantastičan film o Miki Antiću koji je postavljen na Jutjub kanalu Кulturnog centra Novog Sada, a čiji su autori dvojica mladih umetnika iz Beograda – kazao je Panaotović.

U programu svečanog otvaranja učestvovali su hor Osnovne škole "Miroslav Antić" iz Futoga, kantautori Miloš Zubac i Milan Кorać, kao i prvak Drame Srpskog narodnog pozorišta Miodrag Petrović.

Stručni žiri, u sastavu Mina Đurić, Nenad Šaponja i Miroslav Radonjić, doneo je odluku da se nagrada "Miroslav Antić" za 2018. godinu dodeli Dejanu Aleksiću za zbirku pesama "Radno vreme raja" u izdanju Кulturnog centra Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Novom Sadu novi sad bez struje matičar betanija servisne informacije novi sad Mika Antić isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani Isključenje struje vremenska prognoza jkp novosadska toplana elektrovojvodina građanski protesti Miroslav Antić jkp čistoća telep milorad kapor bez vode glaukom Republički hidrometeorološki zavod novosadsko porodilište klisa zdravlje bebe JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad