U hotelu "Park" otvoren sajam zapošljavanja "Top Job"

U hotelu "Park" otvoren sajam zapošljavanja "Top Job"

Sajam zapošljavanja "Top Job", na kojem radnike traže renomirane kompanije različitih profila, otvoren je danas u hotelu "Park" u Novom Sadu, javljaju iz Skupštine Grada.

Kako se navodi u saopštenju, sajam "Top Job", koji se prvi put održava u Novom Sadu, otvorio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, poručivši učesnicima i posetiocima sajma da u okviru svojih nadležnosti, a u skladu sa strategijom razvoja grada i akcionim planom za mlade, Grad Novi Sad čini sve što je moguće da obezbedi otvaranje radnih mesta.

- Кoliko smo u tome uspeli govore podaci Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Novi Sad, da je u našem gradu za samo godinu dana nezaposlenost smanjena za 16 odsto – kazao je Jelušić, dodajući da je u prethodne četiri godine broj nezaposlenih u Novom Sadu smanjen za 47 odsto.


Sajam zapošljavanja "Top Job "organizacuju specijalizovane sajamske agencije Belexpo Plus i Backup, uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje, a Đurđina Mačak iz NSZ Filijale Novi Sad istakla je nekoliko faktora koji su uticali na smenjenje nezaposlenosti.

- Pre svega pozitivni trendovi u privredi, više generisanih slobodnih radnih mesta, živnuo je sektro ugostiteljstva, živnula je prerađivačka i građevinska indsutrija, a oblast informacionih tehnologija je u stalnom porastu. Osim ovih pozitivnih kretanja u privredi, doprinele su i mere koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje sa Gradom Novim Sadom i Pokrajinskim sekretarijatom, ali i sa drugim lokalnim samoupravama sa teritorije Južnobačkog okruga – objasnila je Mačak.


Sajam "Top Job" je namenjen svima koji traže posao ili žele da promene radnu sredinu. U okviru sajma zapošljavanja biće organizovana i edukativna predavanja, kaže se na kraju saopštenja iz Skupštine Grada Novog Sada.

Više informacija na Fejsbuk stranici Sajma.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sonja Filipović

  pre 1314 dana i 3 minuta

  Poštovani,
  Zanima me do kada traje ovaj Sajam zapošljavanja?

  Hvala unapred.

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Redakcija

  pre 1313 dana i 23 sata

  Još danas.
  https://www.facebook.com/topjobsajam/

  Oceni komentar:
  0
  0