U hotelu "Park" otvoren sajam zapošljavanja "Top Job"

U hotelu "Park" otvoren sajam zapošljavanja "Top Job"

Sajam zapošljavanja "Top Job", na kojem radnike traže renomirane kompanije različitih profila, otvoren je danas u hotelu "Park" u Novom Sadu, javljaju iz Skupštine Grada.

Kako se navodi u saopštenju, sajam "Top Job", koji se prvi put održava u Novom Sadu, otvorio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, poručivši učesnicima i posetiocima sajma da u okviru svojih nadležnosti, a u skladu sa strategijom razvoja grada i akcionim planom za mlade, Grad Novi Sad čini sve što je moguće da obezbedi otvaranje radnih mesta.

- Кoliko smo u tome uspeli govore podaci Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Novi Sad, da je u našem gradu za samo godinu dana nezaposlenost smanjena za 16 odsto – kazao je Jelušić, dodajući da je u prethodne četiri godine broj nezaposlenih u Novom Sadu smanjen za 47 odsto.


Sajam zapošljavanja "Top Job "organizacuju specijalizovane sajamske agencije Belexpo Plus i Backup, uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje, a Đurđina Mačak iz NSZ Filijale Novi Sad istakla je nekoliko faktora koji su uticali na smenjenje nezaposlenosti.

- Pre svega pozitivni trendovi u privredi, više generisanih slobodnih radnih mesta, živnuo je sektro ugostiteljstva, živnula je prerađivačka i građevinska indsutrija, a oblast informacionih tehnologija je u stalnom porastu. Osim ovih pozitivnih kretanja u privredi, doprinele su i mere koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje sa Gradom Novim Sadom i Pokrajinskim sekretarijatom, ali i sa drugim lokalnim samoupravama sa teritorije Južnobačkog okruga – objasnila je Mačak.


Sajam "Top Job" je namenjen svima koji traže posao ili žele da promene radnu sredinu. U okviru sajma zapošljavanja biće organizovana i edukativna predavanja, kaže se na kraju saopštenja iz Skupštine Grada Novog Sada.

Više informacija na Fejsbuk stranici Sajma.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sonja Filipović

  pre 191 dan i 23 sata

  Poštovani,
  Zanima me do kada traje ovaj Sajam zapošljavanja?

  Hvala unapred.

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Redakcija

  pre 191 dan i 22 sata

  Još danas.
  https://www.facebook.com/topjobsajam/

  Oceni komentar:
  0
  0
betanija Republički hidrometeorološki zavod javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Isključenje struje isključenje vode Novo naselje Petrovaradin RHMZ sahrane novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad Spens servisne informacije novi sad gradsko groblje jkp lisje raspored sahrana novi sad sremski karlovci novosađani elektrovojvodina vremenska prognoza novi sad isključenja struje novosadsko porodilište Vreme u Novom Sadu bez vode bebe vremenska prognoza JKP Vodovod i kanalizacija novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo Hitna pomoć