U IŠČEKIVANJU MINISTRA: Poljoprivrednici ostaju kod Banovine do ujutru (FOTO i VIDEO)

U IŠČEKIVANJU MINISTRA: Poljoprivrednici ostaju kod Banovine do ujutru (FOTO i VIDEO)

Nekoliko desetina vojvođanskih poljoprivrednika koji su došli sa više od 30 traktora nalazi se na Bulevaru Mihajla Pupina, ispred Banovine.

Oni zahtevaju da razgovaraju sa još uvek zvaničnim ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.


Ukoliko se ministar ne pojavi do 9 ujutru
(kako im je obećano), kažu, blokiraće Novi Sad.


Do tada se, obećavaju, neće pomerati. Đorđe Grujić, poljoprivrednik koji se prvi probio do Banovine, napominje da je zahteve poljoprivrednika Ministarstvo već dobilo u pisanoj formi.


Na pitanje da li im je potrebno nešto, izjavio je da im je potrebna sva podrška, između ostalog i hladna voda.

 

Grujić je ranije izjavio je da je prvi i osnovni zahtev da svi poljoprivrednici koje je policija legitimisala budu oslobođeni odgovornosti, odnosno, da se prijave pocepaju. On je zatražio od kolega da se napravi tim za pregovore.Podsećamo, oko 12 sati, Grujić je sa svojim traktorom stigao ispred Banovine, a nakon sat vremena počeli su da stižu i drugi poljoprivrednici, tako da je oko 14 sati bilo više od 30 traktora. 

U toku je protest poljoprivrednika u Srbiji, prvi traktor stigao do Banovine


Policija je sve vreme prisutna u velikom broju, ali nije reagovala. Saobraćajci regulišu saobraćaj koji se povremeno otežano odvija.

 

ZAHTEVI:

Inicijativa za opstanak poljoprivrednika saopštila je juče da organizuje protestnu vožnju po celoj Srbiji u sedištima okruga. Protestna vožnja će trajati dva sata i prva dva zahteva su da cena suncokreta bude 700 evra po toni + PDV i da se poveća količina goriva koje može da se sipa po povlašćenoj ceni na agrokarticu na svim pumpama, a ne samo na NIS-u.

Oceni vest:
9
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Robert Salma

  pre 235 dana i 7 sati

  Sramota da niko ni dve reči da napiše o ovome. Da je SNS imao miting to bi sve novine pisale. Oni su bitniji od ovih ljudi što hrane narod sramota

  Oceni komentar:
  2
  3