U izgradnji Fruškogorskog autoputa ima mesta i za domaće firme

U izgradnji Fruškogorskog autoputa ima mesta i za domaće firme

Prema navodima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine konkurs za Fruškogorski koridor je takav da na njemu mogu da učestvuju i domaće firme.

- Neopravdano dugo smo čekali da počnemo sa realizacijom izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad – Ruma. Danas činimo prvi veliki korak u realizaciji projekta koji će da rasteriti saobraćaj u Novom Sadu, ali i da omogući bolje spajanje Srema i Mačve sa Banatom. Značaj projekta je nemerljiv, ne samo u saobraćajnom, već i u ekološkom, turističkom i razvojnom pogledu kako za Vojvodinu, tako i za celu zemlju. Uslovi navedeni u konkursnoj dokumentaciji su takvi da o mogućavaju i domaćoj građevinskoj operativi da učestvuju u projektu, jer je želja bila da se sa angažovanjem domaćih firmi smanji nezaposlenost, ali i poboljša konkurentnost domaćih preduzeća u budućnosti sa referencama koje bi mogle da dobiju sa realizacijom ovog posla, rekao je povodom jučerašnjeg objavljivanja javnog poziva za izradu idejnog projekta brze saobraćajnice Ib reda br 13 Novi Sad - Ruma direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković.

Podsetimo, javna nabavka za izradu idejnog projekta brze saobraćajnice Ib reda br 13 Novi Sad – Ruma objavljena je juče na Portalu javnih nabavki, a očekuje se da javno otvaranje ponuda bude održano u ponedeljak, 19. avgusta u prostorijama Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Javna nabavka za izradu idejnog projekta za tri deonice, ukupne  dužine 37,18 kilometara, oblikovana je u tri partije, a ukupna vrednost javne nabavke je 153,8 miliona dinara. U skladu sa ugovorom o prenosu sredstava za finansiranje izrade projektne dokumentacije potpisanog između Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, AP Vojvodina je obezbedila 76,8 miliona dinara za realizaciju projekta, a u republičkom budžetu je obezbeđeno 77 miliona dinara, navodi se u saopštenju Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Povodom objavljivanja javnog poziva ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović juče je rekla da očekuje da će on sredinom septembra da rezultira potpisivanjem ugovora, a da se završetak kompletne dokumentacije očekuje do marta sledeće godine.

- Možemo sa sigurnošću da kažemo da do juna sledeće godine počinje izgradnja brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, što je veoma važno jer je to projekat o kome se priča godinama, rekla je Mihajlović.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan