U JGSP "Novi Sad" u 2018. ostvaren gubitak od skoro 190 miliona dinara

U JGSP "Novi Sad" u 2018. ostvaren gubitak od skoro 190 miliona dinara

Javno gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" je, prema sopstvenim procenama, od januara do oktobra 2018. godine zaradilo više od 2,9 milijarde dinara, što je oko 12 odsto manje nego što je programom poslovanja za tu godinu bilo planirano jer je prevezeno manje putnika od planiranog broja.

Kako prenosi "Dnevnik", od prevoza putnika JGSP "Novi Sad" je inkasiralo oko 1,95 milijardi dinara, a od izrade karata oko 36 miliona. U programu poslovanja tog gradskog preduzeća za 2019. navodi se da je, prema proceni, 2018. godine to preduzeće završilo s gubitkom od blizu 190 miliona dinara. U toku godine prevezeno je više od 82 miliona putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, što je takođe manje u odnosu na planirano, ali i u odnosu na 2017. godinu, piše novosadski dnevni list. 

Za 2019. godinu planirane su investicije od oko 432 miliona dinara, bez PDV-a, i to za kupovinu osam novih midi autobusa s pogonom na prirodni gas, odnosno metan, rekarosiranje autobusa, nabavku opreme i uređaja, sistem elektronske naplate i građevinske radove.

- Preduzeće trenutno raspolaže s 268 autobusa, i to: 191 solo, 72 zglobna i pet autobusa manjeg kapaciteta. Zbog starosti i lošeg stanja karoserija i šasija, u 2019. godini biće neophodno da se određeni broj vozila rashoduje. Tačan broj vozila za rashod kao i dinamika rashoda biće direktno uslovljeni nabavkom novih autobusa – navodi se u Programu poslovanja tog preduzeća za ovu godinu, a prenosi "Dnevnik"

Oceni vest:
0
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jelena

  pre 1272 dana i 8 sati

  Mene su izgubili kao redovnog putnika onog trena kada nisu imali razumevanja za studenta. Naime, upis na mom fakultetu je počeo tek 8.10. što sam i donela kao potvrdu ali rekli su da ne mogu da mi ni izdaju novu pokaznu niti da mi prodaju markicu. Tog dana sam kupila bicikli i ušla u prevoz JGSP-a na veliki minus i kad sam išla na prigradske relacije.
  A koliko je još tako studenata prošlo?

  Oceni komentar:
  5
  21
 • Mondo Freudo

  pre 1272 dana i 8 sati

  A piše li koliko su para zaradili od toga što su nam od autobusa napravili pokretne reklamne panoe? Više ni kroz prozor vozila ne možeš gledati ko svet...

  Oceni komentar:
  3
  35
 • Istina

  pre 1272 dana i 4 sata

  Nije ni cudo sto su u minusu. Tamo ima gomila politicki podobnih koji primaju ogromnu platu a ne pojavljuju se na poslu. *** cenzurisano *** po ceo dan presedi u kaficu, u firmi se ni ne pojavljuje a prima ogromnu platu.

  Oceni komentar:
  1
  27
 • Turbo

  pre 1272 dana i 3 sata

  Koliko samo imaju neradnika koji uredno primaju platu a nemaju obavezu da se pojave na radnom mestu. Direktor nesme da pita jer vec sutra nebi bio direktor. Koliko je namestenih tendera.

  Oceni komentar:
  1
  26
 • Djuka

  pre 1272 dana i 3 sata

  Obratite paznju na milijarde kada prenosite neku vest ☝️

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Marija

  pre 1272 dana i 1 sat

  Zbog čestih kašnjenja, bila sam prinuđena da kupim bicikl kako ne bi kasnila na posao,jer poslodavac nema razumevanje za kasnjenje autobusa,već kaže "ako misliš da će kasniti,kreni 2-3 polaska ranije i tako sigurno nećes kasniti",što i radim sad kad ne mogu voziti bicikl,jer se na gsp nikad ne mogu pouzdano osloniti.
  Jedva čekam mart da ponovo mogu ići biciklom!

  Oceni komentar:
  0
  15
 • PreleP

  pre 1271 dan i 23 sata

  Digli cenu karte na 65 din, a vozacima smanjili plate i produzili radno vreme i IPAK ostvarili gubitak. E TO JE NESTO

  Oceni komentar:
  0
  15
 • Darens

  pre 1271 dan i 17 sati

  No comment!!! GSP MOMENT!!!

  Oceni komentar:
  0
  8
 • Banatic

  pre 1271 dan i 13 sati

  Dopustite vozacima da rade svoj posao, a to je da VOZE. Ne da prodaju i kontrosloisu karte. I red voznje ce moci da se postuje i bice vise putnika. Siguran sam. Organizujte u 21. veku na neki drugi nacin kupovinu i validaciju karata, imate sijaset primera po Evropi. Nije tesko.

  Oceni komentar:
  1
  8
 • da ene neko pita a ne pita

  pre 1270 dana i 10 minuta

  uvesti kruznu liniju bul Evrope klisa kisacka ili temerinska bul oslob Narodnog fr bul. Evrope

  Novo naselje Kornelija stankovica Partizanska sve prava linija
  na 3 vratit stanicu kod Pilota pa ce je koristiti i N Detelinara. sadasnje stnice su predaleko
  Ne koriste se novi bulevari i precice
  uvesti prodavca karata oslobditi vozaca i povecati kontrolu placanja. Polovina u busu su sverceri

  Oceni komentar:
  0
  3