U kamionu sa novosadskim tablicama zaplenjena rekordna količina marihuane

U kamionu sa novosadskim tablicama zaplenjena rekordna količina marihuane

Akcija je uspešno sprovedena zahvaljujući saradnji MUP-a, Uprave carina i Bezbednosno-informativne agencije...

Blizu graničnog prelaza Gradina, u petak 15. marta sprečen je pokušaj krijumčarenja impozantne količine marihuane, teške oko 1,4 tone. Ova količina droge najveća je količina ikada zaplenjena u jednom mahu na našim graničnim prelazima, javila je Uprava carina a prenosi "Danas".

Droga je otkrivena kada su carinski službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja – Odseka Niš u dubinskoj kontroli na oko 100 metara od graničnog prelaza, na parkingu Motela "КING", započeli kontrolu dva kamiona sa poluprikolicama domaćih registarskih oznaka.

Taktika krijumčara bila je da pričekaju na parkingu zbog pojačane kontrole koja se sprovodi usled permanentnog uništavanja lokatora. To im međutim nije pošlo za rukom, jer su ih carinici uočili i pregledali mimo graničnog prelaza. Tokom kontrole  primećeno je da su prikolice pregrađene i da se u duploj pregradi sa njihove prednje strane nalaze torbe pune marihuane.

Кontrola je nastavljena po nalogu višeg javnog tužioca iz Pirota u specijalnom objektu za kontrolu kamiona (C7) u carinskoj ispostavi Terminal – Gradina od strane pripadnika SBPOК iz Beograda i tom prilikom je potvrđena sumnja carinika da se u kamionima krije tovar droge.

U kamionu novosadskih registarskih oznaka domaćeg prevoznika otkriveno je 25 crnih

putnih torbi u kojima je u samoljepljivoj providnoj foliji bilo spakovano ukupno 704 paketa opojne droge marihuana, ukupne težine 804,85 kilograma.

U toku je kontrola još jednog kamiona novosadskih registarskih oznaka u kome se takođe nalazi tovar marihuane i sumnja se da je reč o oko 600 kilograma te droge.

Kako je navedeno u saopštenju Uprave carina, nakon okončanja kontrole drugog kamiona javnost će biti obaveštena o konačnim rezultatima ove rekordne zaplene.


Izvor: "Danas"

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan