U kampusu UNS napadnut još jedan student, protest u utorak

U kampusu UNS napadnut još jedan student, protest u utorak

Jedan od organizatora protesta "1 od 5 miliona" u Novom Sadu, student Filozofskog fakulteta, Dejan Bagarić, napadnut je i pretučen u subotu uveče u Univerzitetskom kampusu.

Kako javljaju organizatori protesta na sajtu poceloje.rsBagarića su napali njemu nepoznati ljudi nedaleko od studentskog restorana, oborili ga na asfalt i zadali mu više udaraca, neposredno posle završetka sinoćnog protesta. On je primljen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine sa brojnim podlivima i povredama od udaraca po glavi i telu, gde mu je ukazana lekarska pomoć i gde je ostao u toku noći. Organizatori protesta "1 od 5 miliona" u Novom Sadu zahtevaju od novosadske policije i tužilaštva da u najkraćem roku identifikuju, uhapse i izvedu na sud sve napadače na Dejana Bagarića. 


Imajući u vidu okolnosti pod kojim se dogodio napad na mladića koji na svim skupovima nosi bedž sa likom ubijenog premijera Zorana Đinđića, organizatori pretpostavljaju da je on napadnut zbog svojih političkih aktivnosti te pozivaju sve građane Novog Sada da se u utorak, 11. juna, od 18 časova okupe na protestu "Protiv prebijanja studenata" ispred Pravnog fakulteta i da pošalju jasnu poruku da ih batinaši i nasilje  ne mogu zaustaviti. 

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan