U KCV-u na lečenju 244 kovid pacijenta, 16 na respiratoru

U KCV-u na lečenju 244 kovid pacijenta, 16 na respiratoru

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da moramo da probamo što je moguće više da smanjimo broj zaraženih da bi jesen sačekali sa manjim problemima i sa odmornijim zdravstvenim kadrom.

On je rekao da će sve obavezujuće mere i dalje ostati na snazi, dok se, kako je rekao, ne uverimo da nećemo doći u situaciju da ponovo imamo nagli broj povećanja broja obolelih, jer bi to bilo izuzetno opasno, prenosi RTS.

– Imamo blagi optimizam iz činjenice da iz nepovoljne epidemiološke situacije pokušavamo da uklizimo u nesigurnu, imamo manji priliv pacijenata u bolnice i malo lakši posao za zdravstveni sistem – rekao je Gojković.

Gojković je rekao da je od jutros manje od 700 pacijenata kovid pozitivnih u Vojvodini i da je to posle dužeg vremena zadovoljavajući broj.

U Kliničkom centru Vojvodine je 244 osoba, što je manje nego juče, 16 na respiratoru, rekao je Gojković i dodao da je to dobar pokazatelj.

Sve ovo može u jednom trenutku da se promeni ako imamo situaciju da korona virus uđe u objekte socijalne zaštite, gerontološke centre, pogotovo ako se ne pridržavamo mera, a to je jedini način za borbu protiv pandemije – rekao je on.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan