U KCV-u počeli sa radom nova magnetna rezonanca i CT aparat (FOTO)

U KCV-u počeli sa radom nova magnetna rezonanca i CT aparat (FOTO)

Nova magnetna rezonanca, po performansama najjača u Srbiji i novi CT aparat počeli su sa radom u Centru za radiologiju Kliničkog centra Vojvodine, javljeno je na sajtu Vlade APV.

Reč je, navodi se, o najsavremenijoj medicinskoj opremi, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 209,1 miliona dinara.

Sa ovom nabavkom završili smo prvu fazu obnove dijagnostike širom AP Vojvodine, ne samo ovde već i u regionalnim bolnicama, gde smo obezbedili angio sale, CT aparate i magnetene rezonance, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska Centra za radiologiju.


Ovo je najskuplja i najsloženija dijgnostika, i danas sa ponosom možemo reći da Klinički centar Vojvodine raspolaže sa najsavremenijom dijagnostičkom opremom. Ispunili smo ono što smo i javno obećali, a to je da ćemo veoma loše stanje koje smo zatekli u zdravstvu 2016. godine, obnoviti i unaprediti – kazao je predsednik Mirović, a prenosi sajt vlade Vojvodine.

Centar za radiologiju KCV od danas je jedna od najreprezantativnijih zdravstvenih ustanova ne samo kod nas već i šire. Investirali smo mnogo u ovaj Centar ali i zaposlili novih 10 lekara i 11 tehničara. Hvala Upravi KCV za entuzijazam i posvećenost, jer imamo ogroman potencijal u novim mladim zaposlenim stručnjacima. Želimo da pacijenti imaju najbolju zdravstvenu negu, a zaposleni najbolje uslove za rad – rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković.


– Nabavkom nove opreme, magnetne rezonance i CT aparata, završeno je opremanje Centra za radiologiju. Ovaj projekt je značajan za kompletno zdravstvo u AP Vojvodini jer se u njemu godišnje obavi 150.000 dijagnostičkih pregleda rekao je pomoćnik direktora za dijagnostičku delatnost prof. dr Zoran Stošić i zahvalio se predsedniku Miroviću na podršci.Foto: Vlada Vojvodine

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milan

  pre 604 dana i 5 sati

  a ko ce snimke da cita, spremacice ?

  Oceni komentar:
  0
  3