U "Liru" i "Delfiju" zaposleno preko 6.000 Novosađana

U "Liru" i "Delfiju" zaposleno preko 6.000 Novosađana

Novom Sadu se, posle više od dve decenije propadanja industrijskih kapaciteta, polako vraća status ozbiljnog industrijskog centra.

Kako za RTV kaže savetnica gradonačelnika za implementaciju strateških projekata Marijana Dukić Mijatović, velika investiciona očekivanja su opravdana kada je reč o drugoj po veličini lokalnoj samoupravi u Srbiji.

- Pre tri godine smo počeli da primenjujemo dva velika projekta: "Delphi i Packard" (promenio ime u "Aptiv") i "Lear Corporation". Raduje nas što ti projekti idu u dobrom pravcu, a o tome govori podatak da trenutno u te dve fabrike radi preko 6.000 naših sugrađana – kaže Mijatović za pokrajinski javni servis, te napominje da od juna 2017. godine u Novom Sadu posluje i "Continental Automotive", d.o.o. Novi Sad.

- Ugledna nemačka kompanija je otvorila svoj razvojno-istraživački centar, što je jedna nova vizija razvoja projekata u našoj zemlji – ističe Dukić Mijatović i dodaje da je ta kompanija počela da primenjuje svoj plan razvoja, kojim je predviđeno da u prve tri godine poslovanja zaposli 500 inženjera, te da je u njoj trenutno 70 zaposlenih.

- Takođe, očekujem da kompanija "Knorr-Bremse" počne da zapošljava, a reč je o austrijskom investitoru koji je od grada zakupio halu od 6.500 kvadrata, te se kao dobro pokazalo ulaganje u gradnju tog objekta – izjavila je Dukić Mijatović za Radio-televiziju Vojvodine, dodavši da se, osim industrije, Novi Sad profilisao i kao IT centar u regionu, što se odražava i na javne finansije grada. 

Oceni vest:
0
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Dragan

    pre 1983 dana i 17 sati

    Zaunteresovan sam za posao

    Oceni komentar:
    1
    0