U naredne dve godine u Novom Sadu 10.000 novih stabala

U naredne dve godine u Novom Sadu 10.000 novih stabala

Studentski centar Novi Sad započeo je u ponedeljak 8. aprila akciju sadnje ukrasnog šiblja i drveća na području kod studentskih domova na Limanu IV.

U znak podrške, akciji su prisustvovali član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević i studenti novosadskog Univerziteta.

- Grad Novi Sad podržao je ovu akciju podizanja svesti o značaju i zaštiti životne sredine koju je organizovao Studentski centar. JKP "Gradsko zelenilo" će sredstvima Grada u naredne dve godine posaditi novih 10.000 stabala na teritoriji Novog Sada, a trudićemo se da gradska i prigradska naselja budu ravnomerno zastupljena prilikom sadnje. Za naše sugrađane od izuzetne važnosti je i izgradnja parka između Novog naselja i Detelinare. Tokom ove godine završili smo projekat, ishodovali građevinsku dozvolu i uskoro počinjemo sa radovima na izgradnji tog parka za čiju prvu fazu je izdvojeno blizu 125 miliona dinara – kazao je Stojković.


On je naglasio da je Kamenički park dobio potpuno nov izgled zahvaljujući odličnoj saradnji Pokrajine i Grada koji su sa 70 miliona dinara finansirali prvu fazu radova koja je završena jesenas. Ista sredstva bezbeđena su i za drugu fazu, koja je u toku, navodi se u saopštenju.

- Paraleleno sa tim završićemo i rekonstrukciju najvećeg dela Dunavskog parka – rekao je Stojković.

Direktor Studentskog centra Zoran Martinović kazao je da će u akciji koja će trajati u narednom periodu biti zasađeno preko 200 sadnica ukrasnog šiblja i drveća.

- Pokrenuli smo ovu akciju sadnje drveća i ukrasnog šiblja na području oko objekata studentskog centra zajedno sa JKP "Gradsko zelenilo" kako bismo pokazali društveno odgovorno ponašanje i dali primer korisnicima domova kako se čuva, pazi i voli grad u kojem oni provode svoje najlepše studentske dane – istakao je Martinović.


Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević naglasio je da je ova akcija jedan od pokazatelja da je Novi Sad grad mladosti i kulture. Pre svega, kako je rekao, jer vodi računa o kvalitetu života svih sugrađana i o decenijskim projektima, i dodao da ih je danas sve povezala ekološka svest i dovela na pravo mesto, tamo gde nastaje budućnost Vojvodine i Srbije.

Tokom današnje akcije, između studentskih domova B i C, posađeno je 15 stabala, od kojih su osam stabala Liquidambar styraciflua i sedam stabala Celtis australis.

Izvor: Grad Novi Sad

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosađani elektrovojvodina vremenska prognoza Vreme u Novom Sadu JKP Vodovod i kanalizacija sahrana bez vode bez struje raspored sahrana i ispraćaja gradsko groblje servisne informacije novi sad isključenje vode jkp lisje isključenja struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije Isključenje struje sremski karlovci matičar novi sad raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište betanija horoskopski znaci horoskop Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane