U naredne dve godine u Novom Sadu 10.000 novih stabala

U naredne dve godine u Novom Sadu 10.000 novih stabala

Studentski centar Novi Sad započeo je u ponedeljak 8. aprila akciju sadnje ukrasnog šiblja i drveća na području kod studentskih domova na Limanu IV.

U znak podrške, akciji su prisustvovali član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević i studenti novosadskog Univerziteta.

- Grad Novi Sad podržao je ovu akciju podizanja svesti o značaju i zaštiti životne sredine koju je organizovao Studentski centar. JKP "Gradsko zelenilo" će sredstvima Grada u naredne dve godine posaditi novih 10.000 stabala na teritoriji Novog Sada, a trudićemo se da gradska i prigradska naselja budu ravnomerno zastupljena prilikom sadnje. Za naše sugrađane od izuzetne važnosti je i izgradnja parka između Novog naselja i Detelinare. Tokom ove godine završili smo projekat, ishodovali građevinsku dozvolu i uskoro počinjemo sa radovima na izgradnji tog parka za čiju prvu fazu je izdvojeno blizu 125 miliona dinara – kazao je Stojković.


On je naglasio da je Kamenički park dobio potpuno nov izgled zahvaljujući odličnoj saradnji Pokrajine i Grada koji su sa 70 miliona dinara finansirali prvu fazu radova koja je završena jesenas. Ista sredstva bezbeđena su i za drugu fazu, koja je u toku, navodi se u saopštenju.

- Paraleleno sa tim završićemo i rekonstrukciju najvećeg dela Dunavskog parka – rekao je Stojković.

Direktor Studentskog centra Zoran Martinović kazao je da će u akciji koja će trajati u narednom periodu biti zasađeno preko 200 sadnica ukrasnog šiblja i drveća.

- Pokrenuli smo ovu akciju sadnje drveća i ukrasnog šiblja na području oko objekata studentskog centra zajedno sa JKP "Gradsko zelenilo" kako bismo pokazali društveno odgovorno ponašanje i dali primer korisnicima domova kako se čuva, pazi i voli grad u kojem oni provode svoje najlepše studentske dane – istakao je Martinović.


Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević naglasio je da je ova akcija jedan od pokazatelja da je Novi Sad grad mladosti i kulture. Pre svega, kako je rekao, jer vodi računa o kvalitetu života svih sugrađana i o decenijskim projektima, i dodao da ih je danas sve povezala ekološka svest i dovela na pravo mesto, tamo gde nastaje budućnost Vojvodine i Srbije.

Tokom današnje akcije, između studentskih domova B i C, posađeno je 15 stabala, od kojih su osam stabala Liquidambar styraciflua i sedam stabala Celtis australis.

Izvor: Grad Novi Sad

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan