U narednim mesecima izgradnja dve garaže u centru Novog Sada

U narednim mesecima izgradnja dve garaže u centru Novog Sada

Sledi izrada projektne dokumentacije za dugo najavljivanu izgradnju dve garaže u centru Novog Sada. Objekat planiran u Ulici vladike Platona ima čiste sve imovinske "papire", prenose "Večernje novosti".

Među najznačajnije kapitalne objekte u Novom Sadu koji će se graditi u mesecima koji slede, ubrajaju se i dve velike javne garaže u centru grada za koje su u nedavno usvojenom rebalansu gradskog budžeta izdvojena sredstva za izradu projekata.

Kada projektovanje bude gotovo, moglo bi prvo da počne izgradnja podzemne garaže u dva nivoa ispod parka u Ulici vladike Platona, na lokaciji između zgrada Skupštine Vojvodine i Gimnazije "Isidora Sekulić", prenose "Večernje novosti".

- Za realizaciju projekta podzemne garaže nema imovinsko-pravnih prepreka, tako da možemo bez problema da počnemo radove. Obaveza je da park bude očuvan - kaže gradonačelnik Miloš Vučević, napominjući da se poprilično dugo čeka izgradnja te garaže, koja će umnogome ublažiti problem parkiranja u centru grada.

Rešavanju tog velikog problema vozača još više će doprineti izgradnja nadzemne spratne garaže u Šafarikovoj ulici, na mestu autobuskog stajališta JGSP, projekat čija je realizacija počela pre više od godinu i po, ali su se otkupu određenih objekata isprečili nerešeni imovinski odnosi.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zorka

  pre 1273 dana i 7 sati

  Molim ,da mi neko pojasni informacoju da CE SE ovih meseci poceti izgradnja nadzemne garaze u Safarikovoj ulici koja ce biti oaza zelenila,kada trenutno neko fizicko lice tj odbornikova Zena izvesna Tesovicka zida objekat I to sa svim dozvolama od gradskih otaca. Ako mi nee verujte idite na lice mesta pa SE uverite!

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Dragan

  pre 1216 dana i 14 sati

  Zorka nemojte se jediti. Uvek ce biti necijih svalerki i zena i lopovluka. Uvek je i bilo. Mante se politike..

  Oceni komentar:
  2
  0