U nedelju nova akcija besplatnih preventivnih pregleda

U nedelju nova akcija besplatnih preventivnih pregleda

Građani i građanke imaće mogućnost da urade laboratorijsku analizu krvi – lipidnog statusa (holesterol i trigliceridi), ultrazvučni pregled abdomena i mamografski pregled.

Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u cilju dijagnostike i promocije  prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, 28. oktobra organizuje akciju "Otvorena vrata" u svim većim zdravstvenim ustanovama u zemlji.

U Novom Sadu, u akciju su se uključili Klinički centar Vojvodine i Dom zdravlja "Novi Sad".

Klinički centar Vojvodine u Poliklinici radiće laboratorijske analize krvi – lipidni status (holesterol i trigliceridi) i ultrazvučni pregledi abdomena.

Uzorkovanje krvi za navedene analize će se sprovesti u laboratoriji Poliklinike KCV, na I spratu, u periodu od 8 do10.30 časova.

Ultrazvuk abdomena građani i građanke mogu da urade takođe u zgradi Poliklinike KCV, na I spratu, u periodu od 8 do16 časova.

Priprema za pregled podrazumeva laganu večeru dan uoči pregleda, a na sam dan pregleda pacijent ne treba da unosi hranu i tečnost. Redovnu terapiju pacijent može popiti sa malo vode.

Ukoliko pacijent poseduje raniju medicinsku ultrazvučnu dokumentaciju i nalaze prethodnih radioloških pregleda potrebno je da ponese sa sobom.

Dom zdravlja "Novi Sad" u nedelju će organizovati mamografske preglede grudi za žene koje imaju preko 45 godina i koje nikada nisu radile ovu vrstu provere zdravlja.

Budući da se očekuje veliki broj žena, a kako pacijentkinje ne bi dugo čekale pregled, bitno je da između 8 i 9 časova uzmu broj koji će odrediti  u koliko sati imaju mamografski pregled.

Pregledi će se obavljati na odeljenju RTG dijagnostike, u prizemlju objekta Liman IV.

Za preglede u okviru akcije "Otvorena vrata" nije potrebna zdravstvena knjižica, a Ministarstvo apeluje da se u nju uključe građani i građanke koji preglede nisu radili u prethodnom periodu i koji nemaju zdravstveno osiguranje.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Natasa

  pre 351 dan i 9 sati

  Ultrazvuk abdomena, prima do 100 pacijenata.

  Oceni komentar:
  0
  3
izmena režima saobraćaja Isključenje struje bebe protest taksista 27. novosadski maraton jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija matičar novi sad KCV raspored sahrana i ispraćaja vremenska prognoza novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo RHMZ jkp novosadska toplana isključenja struje Aleksandar Vučić sahrane novi sad novorođenčad novosadska policija bez vode servisne informacije novi sad isključenje vode elektrovojvodina raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište betanija novosađani servisne informacije bez struje