U nedelju pokrenuta akcija "Posadi drvo za naš zdrav grad" (FOTO I VIDEO)

U nedelju pokrenuta akcija "Posadi drvo za naš zdrav grad" (FOTO I VIDEO)

Udruženje "Naš zdrav grad" je u nedelju, 7. aprila, pokrenulo akciju "Posadi drvo za naš zdrav grad" na prostoru gde je namenjeno da se izgradi novi park između Detelinare i Novog Naselja (ugao Bulevara Evrope i ulice Raše Radujkova).

Aktivisti udruženja i građani koji su se odazvali na poziv na akciju su zasadili sadnice jablana, javora i platana i postavili table sa imenima svoje dece u čije ime su zasadili drva.

Pored odraslih na akciji je bilo puno mališana koji su pomagali roditeljima u kopanju i sadnji.


Tom prilikom je predsednik udruženja Vladimir Šiška izjavio: 

– Udruženje Naš zdrav grad podržava odluku Grada Novog Sada da izgradi na ovom mestu park, a ovom akcijom želimo da istaknemo ideju da se predvidi mesto u parkovima širom grada gde će građani sami moći da zasade svoja drva na ovaj način kako smo mi to danas uradilii. Ideja je da ovakvim načinom sađenja uspostavi čvršća veza između čoveka i prirode, podigne svest o bitnosti postojanja dovoljnog broja parkova i zelenih površina u gradu, te da se u jednom gradu koji se razvija i gradi obrati pažnja na umereni razvoj i ekološki aspekt. 

Šiška je i napomenuo da će udruženje u narednim danima formalizovati akciju u vidu predloga odluke koji će poslati nadležnom članu gradskog veća, nadležnoj gradskoj upravi i JKP Gradsko Zelenilo.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Građanka

  pre 102 dana i 11 sati

  Stranački NGO, aj se zakačimo na eko ideje.

  Oceni komentar:
  0
  2
betanija bez vode sremski karlovci gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija gradsko groblje Vreme u Novom Sadu elektrovojvodina Isključenje struje vremenska prognoza novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad bez struje servisne informacije isključenje vode horoskop matičar novi sad servisne informacije novi sad sahrana horoskopski znaci jkp lisje novosadsko porodilište novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe raspored sahrana novi sad sahrane Republički hidrometeorološki zavod isključenja struje