U nedelju pokrenuta akcija "Posadi drvo za naš zdrav grad" (FOTO I VIDEO)

U nedelju pokrenuta akcija "Posadi drvo za naš zdrav grad" (FOTO I VIDEO)

Udruženje "Naš zdrav grad" je u nedelju, 7. aprila, pokrenulo akciju "Posadi drvo za naš zdrav grad" na prostoru gde je namenjeno da se izgradi novi park između Detelinare i Novog Naselja (ugao Bulevara Evrope i ulice Raše Radujkova).

Aktivisti udruženja i građani koji su se odazvali na poziv na akciju su zasadili sadnice jablana, javora i platana i postavili table sa imenima svoje dece u čije ime su zasadili drva.

Pored odraslih na akciji je bilo puno mališana koji su pomagali roditeljima u kopanju i sadnji.


Tom prilikom je predsednik udruženja Vladimir Šiška izjavio: 

– Udruženje Naš zdrav grad podržava odluku Grada Novog Sada da izgradi na ovom mestu park, a ovom akcijom želimo da istaknemo ideju da se predvidi mesto u parkovima širom grada gde će građani sami moći da zasade svoja drva na ovaj način kako smo mi to danas uradilii. Ideja je da ovakvim načinom sađenja uspostavi čvršća veza između čoveka i prirode, podigne svest o bitnosti postojanja dovoljnog broja parkova i zelenih površina u gradu, te da se u jednom gradu koji se razvija i gradi obrati pažnja na umereni razvoj i ekološki aspekt. 

Šiška je i napomenuo da će udruženje u narednim danima formalizovati akciju u vidu predloga odluke koji će poslati nadležnom članu gradskog veća, nadležnoj gradskoj upravi i JKP Gradsko Zelenilo.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Građanka

  pre 13 dana i 14 sati

  Stranački NGO, aj se zakačimo na eko ideje.

  Oceni komentar:
  0
  2
isključenja struje novosađani sremski karlovci Hitna pomoć servisne informacije novi sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija jkp lisje raspored sahrana novi sad vremenska prognoza Spens Isključenje struje isključenje vode Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad betanija elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo RHMZ sahrane novosadsko porodilište Petrovaradin novi sad Novo naselje Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza novi sad bebe gradsko groblje Vreme u Novom Sadu bez vode JKP Vodovod i kanalizacija