U nedelju se igra Kolo za Ginisa: Zatvorene ulice i bulevari, izmenjene trase autobusa

U nedelju se igra Kolo za Ginisa: Zatvorene ulice i bulevari, izmenjene trase autobusa

U većem delu Novog Sada, u nekoliko velikih ulica i bulevara,  u nedelju, 4. oktobra, biće privremeno izmenjen režim saobraćaja, shodno tome biće izmenjene i trase gradskih autobusa, a razlog je održavanje manifestacije "Veliko kolo". Izmena saobraćaja važi od 6 do 18 časova.

Cilj manifestacije "Veliko kolo" je da se odigra splet igara iz Srbije u najvećem kolu na svetu, što će predstavljati ulazak u Ginisovu knjigu rekorda kao najveće i najduže kolo. Organizatori navode da je do sada  učešće u "Velikom kolu" potvrdilo više od 11.500 učesnika iz kulturno - umetničkih društava, a pored Velikog kola, u nedelju se planira i niz kulturno - umetničkih sadržaja.

A kako je saopšteno iz Gradske uprave za saobraćaj i puteve, u nedelju će saobraćaj biti privremeno izmenjen u levoj kolovoznoj traci: Futoškog puta od Bulevara kneza Miloša do Bulevara Evrope, na Bulevaru Evrope od Futoškog puta do Bulevara vojvode Stepe, na Bulevaru vojvode Stepe od Bulevara Evrope do Bulevara kneza Miloša i na Bulevaru kneza Miloša od Bulevara vojvode Stepe do Futoškog puta. Izuzetak su vozila organizatora.

- Prelaz preko raskrsnica u navedenim ulicama moguć je uz asistenciju policije, izuzev između 15 i 16 časova. Tranzitni saobraćaj iz pravca Bačke Palanke biće preusmeren Futoškim putem i Bulevarom Evrope do ulice Kornelija Stankovića, navodi se u saopštenju.

Linije gradskog prevoznika menjaju trasu i to:

 • Linije 2, 2C i 9 tako da u dolasku od Futoškog puta koriste Bulevar Evrope, Bulevar vojvode Stepe i Bulevar kneza Miloša do okretnice, a u odlasku Bulevarom kneza Miloša, Futoškim putem i dalje postojećom trasom.

 • Linija 13 u odlasku tako da od ulice Janka Čmelika koristi ulice Kornelija Stankovića, Rumenačku, Hajduk Veljkovu, Futošku do Bulevara Evrope i dalje postojećom trasom.

 • Linija 7A tako da polazi sa stajališta na Bulevaru patrijarha Pavla-Drvarska i koristi ulice Futoški put, Bulevar Evrope do ulice Kornelija Stankovića i dalje postojećom trasom.
   
 • Linija 7B tako da umesto ulice Bate Brkića i Bulevara Jovana Dučića koristi Bulevar vojvode Stepe i Bulevar kneza Miloša do okretnice i dalje postojećom trasom.

 • Linije 52, 53, 54 i 56 u odlasku tako da umesto Futoškog puta koriste Bulevar vojvode Evrope i Bulevar patrijarha Pavla i dalje postojećom trasom. 

Oceni vest:
10
7

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Eh

  pre 1980 dana i 3 sata

  Što bi reko Gutović:
  Debili, i gde ne bili...
  Ko razume shvatiće

  Oceni komentar:
  48
  10
 • NS

  pre 1979 dana i 11 sati

  bljak bljak fuj fuj

  Oceni komentar:
  52
  7
 • Đorđe Milović

  pre 1979 dana i 9 sati

  Šta se novo sadi u Novom Sadu?Novi Smrad.

  Oceni komentar:
  42
  5
 • Gox

  pre 1979 dana i 7 sati

  Sve je to lepo! Mada bi *** cenzurisano ***verovatno volela neku*** cenzurisano *** paradu umesto narodnog kola!

  Oceni komentar:
  20
  6
 • Sremac

  pre 1979 dana i 5 sati

  Za ljude bez sopstvene inicijative, punih jeda i zlobe, sve je bljak i debilno.

  Oceni komentar:
  5
  39
 • aca

  pre 1978 dana i 10 sati

  Ovakav spektakl,smotru mladosti,peijateljstva i drugarstva VAŠ zapad nikad neće imati.Treba da vas bude sramota zbog ovakvih bljutavih komentara.Samo da znate da organizator smotre ima tek 28 godina i vodi udruženje od preko 700 članova,starosti od 4 do 74 godine.

  Oceni komentar:
  5
  35
 • Novosadjanka

  pre 1978 dana i 4 sata

  Sram Vas bilo, Vas koji ste u stanju da napisete ovakve bljutavstine, s' oprostenjem! Nesposobnjakovici ustanite iz svojih stolica i uradite nesto pozitivno za ovaj grad, da vidimo sta znate! Sa ovim komentarima ili niste iz Novog Sada ili niste zasluzili da zivite u njemu. Velika podrska organizatorima i svim ucesnicima. Novosadjani molim Vas izadjite na ulice i dajte podrsku ovim veselim i odvaznim ljudima koji znaju prave vrednosti. Vi, oni drugi niste rado vidjeni na ovakvim dogadjanjima. Slobodno nemojte da dodjete!!!

  Oceni komentar:
  2
  29
 • PROFESIONALAC

  pre 1978 dana i 2 sata

  Ovo nije organizovala NIJEDNA politička stranka nego KUD iz Veternika u cilju obaranja Ginisovog rekorda,tako da treba dati podršku ovom projektu.Da li se nekom sviđa ili ne kolo koje igraju,manje je bitno.Bitno je da se ljudi druže i šire pozitivnu energiju.Ispoštujte bar njihov entuzijazam i druženje kroz igru i pesmu.Da ne govorim o tome da treba respektovati dolazak igrača iz 11 zemalja!!!

  Oceni komentar:
  2
  31