U nedelju se održava 29. Novosadski polumaraton

U nedelju se održava 29. Novosadski polumaraton

Više od hiljadu trkača iz zemlje i manjim delom iz inostranstva startovaće u nedelju, 27. marta, sa Trga slobode u 11 časova, kada se označi početak 29. Novosadskog polumaratona.

Pored glavne trke, od 21.097 kilometara, učesnice i učesnici će imati prilike da trče i kraće staze od 10 i pet kilometara, dok je za one mlađe, osnovce i srednjoškolce, kao i bebe, takođe organizovan sportski program, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada i predsednica Organizacionog odbora Novosadskog polumaratona msc Jelena Marinković Radomirović istakla je očekivanja da će trke Novosadskog polumaratona proći u najboljem redu, a da je Organozacioni odbor učinio sve kako bi se trkači u nedelju osećali prijatno i bili fokusirani na trku.


– Podatak da se u nedelju održava 29. polumaraton dovoljno govori o tome koliko su predstojeća trka, ali i maraton koji se održava na jesen veoma važne za Novi Sad. Naš grad ima dugu tradiciju održavanja polumartona i ono što je bitno jeste da ova trka nije samo trka u kojoj učestvuju profesionalci nego i veliki broj rekreativaca, kao i dece osnovnog i srednjoškolskog uzrasta. Pored takmičarskog dela, za grad je veoma važno što kroz održavanje polumaratona promovišemo rekreativni sport i zdrav odnos prema životu - poručila je predsednica gradskog parlamenta Jelena Marinković Radomirović.

Kao predsednica Organizacionog odbora polumaratona ona se osvrnula na organizovanje i koordinaciju gradskih preduzeća i ustanova, ali i drugih institucija, bez kojih „ne bi bilo moguće organizovati ovakvu sportsku manifestaciju“.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan