U Novom Sadu dodeljena priznanja "Najbolje iz Srbije 2016" (FOTO)

U Novom Sadu dodeljena priznanja "Najbolje iz Srbije 2016" (FOTO)

Na svečanosti u Master centru Novosadskog sajma dodeljena su priznanja u oviru akcije "Najbolje iz Srbije 2016", koju Privredna komora Srbije, u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija organizuje dvanaesti put.

Cilj Akcije je podrška kompanijama, podsticanje stvaranja kvalitetnih srpskih proizvoda, promocija najboljih robnih i korporativnih brendova iz Srbije, jačanje njihove pozicije na tržištu, kako bi bili konkurentniji u zemlji i inostranstvu. Za titulu "Najbolje iz Srbije 2016" takmičile su se 142 kompanije/organizacije koje su nominovale 196 brendova. Broj prijava bio je veći za petinu, što svedoči o tome koliko takmičenje iz godine u godinu raste.

Na samom početku svečanosti prisutnima su se obratili predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, a nagrade su uručili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar privrede Republike Srbije Goran Knežević.


- Čestitam svim nagrađenim kompanijama i organizacijama i zahvaljujem se Privrednoj komori Srbije što je ovu manifestaciju održala 12 godina, u različitim društvenim i političkim sistemima, jer to je potvrda da Privredna komora dobro radi. Odluka da se najbolji iz Srbije nagrade u Evropskoj prestonici kulture i Omladinskoj prestonici mladih doneta je sa dobrim razlogom. Želim da poručim da ćemo svi zajedno, na državnom, pokrajinskom i lokalnom nivou, podržavati privredu konkretnim merama koje će se odraziti na kvalitet života naših građana – naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Prestižno priznanje "Najbolje iz Srbije 2016" uručeno je u 25 kategorija. Među nagrađenim brendovima su "Plazma" i "Nektar", a među kompanijama NIS AD Novi Sad, ALfa Plam AD Vranje ali i AD Aerodrom "Nikola Tesla". Ove godine uvedene su i tri nove nagrade – najuspešnije startap preduzeće, najbolja turistička i privredna manifestacija u funkciji promocije Srbije, kao i nagrada žirija, za firmu koja je u godini preduzetništva, zabeležila značajno dobre poslovne rezultate, i to priznanje pripalo je "Vega IT Sourcing DOO". Dodeljene su i nagrade TOP KORNER – pa su "Najlepše želje", "Smoki", "Bohor" i drugi brendovi stekli pravo na promociju i posebnu poziciju svojih proizvoda u maloprodajnim objektima vodećih trgovinskih lanaca.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan