U Novom Sadu iz dana u dan raste broj novoobolelih od kovida

U Novom Sadu iz dana u dan raste broj novoobolelih od kovida

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao nepovoljnu.

U ovom trenutku, na teritoriji 27 opština situacija je vanredna, u 10 opština je nepovoljna, dok se na teritoriji 8 opština i gradova situacija ocenjuje kao nesigurna.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 476 novih slučajeva. U Novom Sadu su zabeležena 134 novoobolela. Među njima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, od čega najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 3.571. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 1070.

Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi.

Izvor: Institut za javno zdravlje Vojvodine

Oceni vest:
1
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Trku gubimo

  pre 304 dana i 4 sata

  Raste i broj preuranjeno umrlih ljudi. Ne bi trebalo da se umire u 50-tim.
  Generacije rođene početkom 60-tih, krajem 60-tih, početkom 70-tih i slično.
  Kao što vidimo, na rasporedu sahrana su.

  Zbog kovida, kvalitetne hrane koje prave naši dobri privrednici i biznismeni, ili stresa u Srbiji. A poneko i zbog nemogućnosti da sanira zdravstevni problem, a na listi čekanja je.
  Osim ovog časnog i profesionalnog portala, koji nas time i drži baš ovde a ne negde drugo, ostali mediji se brinu da nas svakodnevno pune lošim stvarima, da slučajno ne propustimo neku. Eventualno, "profesionalno" nas naslovima ubeđuju da moramo da kliknemo na nečiju hot zadnjicu i da nam neće biti dobro - kao najvažniju vest u Srbiji.
  Ili svađu top zvezde sa superstarom i majkom cele Srbije.

  Poredivši broj ukupno venčanih u toku 7 dana, kao i broj sa rasporeda sahrana, a imajući u vidu da će od svih tih brakova poneko imati jedno dete, poneko psa, a retko ko dvoje dece...
  trku svakako gubimo.
  Za koga će graditi škole, za koga bolnice, za koga te silne stanove, zaista ne znam.

  Oceni komentar:
  0
  20