U Novom Sadu manje novozaraženih od nacionalnog proseka, pažnja usmerena na domove za stare

U Novom Sadu manje novozaraženih od nacionalnog proseka, pažnja usmerena na domove za stare

Novi Sad ima trenutno niži prosek novozaraženih od korona virusa od nacionalnog proseka, kaže gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ali i poručuje da zbog toga nema opuštanja i da će i dalje biti primenjene sve neophodne mere.

Smanjenje broja zaraženih vidi pre svega kao zaslugu građana koji su disciplinovani i koji poštuju preporuke, ali i zdravstvenog sistem za koji kaže da je izdržao prvi udar, pre svega zbog žarišta koje je bilo u Kikindi.

Svi, poručuje, treba da budemo disciplinovani, nije vreme za početak slavlja zbog sprečavanja širenja korona virusa u Novom Sadu i ne sme se prepustiti rutini nijednog trenutka.

– I za sekundu možete da gubite i pobeđujete u bici protiv nevidljivog protivnika. Preduzećemo sve dalje mere koje su neophodne – rekao je Miloš Vučević u uključenju za TV Prva.

Trenutno je, navodi, pažnja usmerena na domove za stare, jedan državni sa 950 korisnika i 14 privatnih sa oko 350 korisnika.

– Tu nam je najveća pažnja, ne gledamo čija je to nadležnost. Preduzeli smo sve mere pravovremeno možda nešto oštrije od drugih gradova – rekao je Vučević.

Naveo je da je Grad kupio dezobarijere za zgrade, kao i da se Grad Novi Sad nadovezao na mere podrške države privrednicima tako da je i sam predvideo određene mere kako bi se sačuvala radna mesta.

– Treba da se spremimo kada prođe epidemija da budemo odmah u kondiciji da nastavimo poslovanje – poručio je Vučević.

Oceni vest:
6
8

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ana

  pre 283 dana i 5 sati

  Dezobarijera koja stoji na ulazu u zgradu kod Doma zdravlja na Novom naselju i u kojoj nema kapi tečnosti (suva kao barut) čemu li služi? Samo pitam.

  Oceni komentar:
  3
  10
 • Sloba53

  pre 282 dana i 19 sati

  Mere se preduzimaju "za presna traga" kako kaže narod u Bačkoj. Ako ima uslova privredu treba odmah aktivirati , posle će biti mnogo teže , možda i prekasno. Pokažite malo inicijative , mimo "glavne ulice".

  Oceni komentar:
  2
  1