U Novom Sadu moguć novi pad cena nekretnina

U Novom Sadu moguć novi pad cena nekretnina

Kamate na stambene kredite i cene kvadrata nikad nisu bile povoljnije, pa agencije za prodaju nekretnina savetuju skoru kupovinu stanova onima koji to planiraj. U Beogradu se čak očekuje da će cena kvadrata, u ovoj godini, blago da poraste, ali u Novom Sadu je nešto drugačije stanje.

U Novom Sadu stanovi u još nedovršenim zgradama na atraktivnim lokacijama koštaju i do 1.500 evra po kvadratu. Dragan Rabatić, izvršni direktor "Solis" nekretnina, objašnjava da se radi o nekoliko vrlo atraktivnih lokacija, pa je za očekivati da stanovi na tim mestima budu skuplji.

- U Novom Sadu najavljen je veliki broj novih kvadrata koji će se izgraditi za godinu, dve, tri, pa je pitanje da li će to tržišite uspeti da "proguta", a da ne dođe do pada cena - kaže Rabatić i dodaje velika ponuda, a mala potražnja lako mogu oboriti cene.

Kako kaže, cena od 1.500 evra za kvadrat jeste veća u odnosu na cene novogradnje nekih prethodnih godina, ali napominje da se na lokacijama gde se sada gradi, pre nekoliko godina nije gradilo.

- Starogradnja može da se nađe i za 600 evra po kvadratu, a novi stanovi u nekim naseljima koja su manje atraktivna kao štu Adice, prodaju se i za 650 evra. Investitori pokušavaju cenom da kompenzuju lošije lokacije - objašnjava Rabatić.

Ostatak vesti pročitajte OVDE

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • SoLis

    pre 2627 dana i 11 sati

    Novi Sad je u poslednjih nekoliko godina dobio izrazito veliki broj novih zgrada,cak i u nekim delovima grada gde bi se to mozda najmanje ocekivalo. Ipak, svaka lokacija ima svoju cenu.

    Oceni komentar:
    0
    0
  • PronadjiAuto

    pre 2627 dana i 8 sati

    Ova vest je najvise obradovala one koji nemaju svoju nekretninu.

    Oceni komentar:
    0
    0