U Novom Sadu oko 21.000 nezaposlenih

U Novom Sadu oko 21.000 nezaposlenih

Prema poslednjim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu ima oko 21.000 nezaposlenih.

Istraživali smo da li Sajam zapošljavanja, koji je danas održan na Spensu, doprinosi smanjenju broja nezaposlenih, kao i koje struke su najtraženije. 

Na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja 1.625 slobodnih radnih mesta nudilo je 57 poslodavaca i to u komercijalnoj, trgovačkoj, pravnoj, medicinskoj, elektrotehničkoj, mašinskoj, saobraćajnoj i tekstilnoj struci.

Da ima onih koji se nadaju da će upravo na Sajmu da pronađu adekvatan posao, pokazuje i slika sugrađana svih uzrasta i zanimanja, koji su poslodavcima ostavljali svoje biografije.

Na Sajmu posao nađe u proseku 22 odsto ljudi, kažu u novosadskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

- Velika je uspešnost i u onim kategorijama koje su inače deficitarne, a opet se pojavljuju na Sajmovima zapošljavanja. Dakle govorimo o IT sektoru, o kuvarima, poslastičarima, zavarivačima... Ta uspešnost nije tako velika kod onih radnih mesta koja nisu tako zanimljiva našim sugrađanima. Tu pre mislim na prodaju osiguranja ili nešto slično - kaže Dušan Marjanović, iz novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ovogodišnji Sajam otvorio je član Gradskog veća zadužen za privredu Milorad Radojević, koji je, u svetlu proglašenja Novog Sada evropskom prestonicom mladih 2019, najavio između ostalog i podršku mladima, kreativnoj industriji i start apovima. Upravo mladi do 30 godina, čine oko 24 odsto nezaposlenih u našem gradu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ubitacni

  pre 1326 dana i 6 sati

  Pa dobro je nije lose, zadovoljan sam ekonomskoj situacijom u Novom Sadu.

  Oceni komentar:
  0
  1