U Novom Sadu oko 21.000 nezaposlenih

U Novom Sadu oko 21.000 nezaposlenih

Prema poslednjim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu ima oko 21.000 nezaposlenih.

Istraživali smo da li Sajam zapošljavanja, koji je danas održan na Spensu, doprinosi smanjenju broja nezaposlenih, kao i koje struke su najtraženije. 

Na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja 1.625 slobodnih radnih mesta nudilo je 57 poslodavaca i to u komercijalnoj, trgovačkoj, pravnoj, medicinskoj, elektrotehničkoj, mašinskoj, saobraćajnoj i tekstilnoj struci.

Da ima onih koji se nadaju da će upravo na Sajmu da pronađu adekvatan posao, pokazuje i slika sugrađana svih uzrasta i zanimanja, koji su poslodavcima ostavljali svoje biografije.

Na Sajmu posao nađe u proseku 22 odsto ljudi, kažu u novosadskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

- Velika je uspešnost i u onim kategorijama koje su inače deficitarne, a opet se pojavljuju na Sajmovima zapošljavanja. Dakle govorimo o IT sektoru, o kuvarima, poslastičarima, zavarivačima... Ta uspešnost nije tako velika kod onih radnih mesta koja nisu tako zanimljiva našim sugrađanima. Tu pre mislim na prodaju osiguranja ili nešto slično - kaže Dušan Marjanović, iz novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ovogodišnji Sajam otvorio je član Gradskog veća zadužen za privredu Milorad Radojević, koji je, u svetlu proglašenja Novog Sada evropskom prestonicom mladih 2019, najavio između ostalog i podršku mladima, kreativnoj industriji i start apovima. Upravo mladi do 30 godina, čine oko 24 odsto nezaposlenih u našem gradu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ubitacni

  pre 1069 dana i 7 sati

  Pa dobro je nije lose, zadovoljan sam ekonomskoj situacijom u Novom Sadu.

  Oceni komentar:
  0
  1
elektrovojvodina jkp novosadska toplana novosadska policija servisne informacije novi sad novosađani servisne informacije raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskop horoskopski znaci isključenja struje izmena režima saobraćaja raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad isključenje vode bebe JGSP "Novi Sad" novorođenčad bez struje Spens Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija matičar novi sad betanija bez vode Petrovaradin jkp lisje klisa klinika za ginekologiju i akušerstvo