U Novom Sadu otvorena konferencija posvećena podsticanju ženskog preduzetništa

U Novom Sadu otvorena konferencija posvećena podsticanju ženskog preduzetništa

Svake godine između 70 i 80 žena dobije sredstva da pokrene sopstveni biznis...

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je otvaranju konferencije "Žensko preduzetništvo u biznisu, medijima i kulturi", koja je deo projekta podržanog od Vlade Republike Srbije, a posvećena je podsticanju ženskog preduzetništa u ovim oblastima.

- U poslednje vreme sve više se priča o ženskom preduzetništvu, žene su sve više u biznisu i drago mi je da je tako, a Grad se trudi da ih konkretnim potezima podrži. Poslednjih nekoliko godina Grad Novi Sad je jedina lokalna samouprava koja ima liniju Akcionog plana zapošljavanja posvećenu isključivo ženskom zapošljavanju. Svake godine između 70 i 80 žena dobije sredstva da pokrene sopstveni biznis, a ove 2018. prvi put smo obezbedili sredstva preko Vlade Republike Srbije i Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj za one žene koje već posluju i postoje na tržištu godinu dana ili više. Taj konkurs je završen i očekujemo da potpisivanje ugovora obavimo u narednom periodu, i to je siguran sam, snažan podstrek za žensko preduzetništvo na teritoriji Grada Novog Sada – rekao je Milorad Radojević i dodao da će Grad i ubuduće razvijati mehanizme za podršku ženskom preduzetništvu.


Na konferenciji koju je organizovala kompanija "Color Media Communications" učestvovalo je 50 uspešnih preduzetnica, kao i 50 studentkinja koje žele da se po završetku studija oprobaju u biznisu, medijima i kulturi. Između ostalih, tom događaju prisustvovale su predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković kao i Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, navode iz Kabineta gradonačelnika. 

Nakon radnog ručka u hotelu "Šeraton", učesnice konferencije će imati vođenu turu centrom Novog Sada – "Slavne Novosađanke" a nakon toga posetiće i izložbu "Percepcije: Žena po meri društva?" koja je u Galeriji Matice srpske organizovana u saradnji sa British Councilom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad bez vode JGSP "Novi Sad" horoskop zdravlje astrologija kina dnevni horoskop zodijak uhapšen diler novosadsko porodilište Novosadska racija vlada srbije horoskopski znaci Isključenje struje obeležavanje novosadske racije sahrane novi sad izmena trase autobusa matičar novi sad novorođenčad raspored sahrana novi sad Dom zdravlja Novi Sad bebe isključenje vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje