U Novom Sadu otvoreni "Aprilski dani autizma"

U Novom Sadu otvoreni "Aprilski dani autizma"

Kako javljaju iz Kabineta gradončelnika, član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić otvorio je manifestaciju "Aprilski dani autizma u Novom Sadu" uličnom akcijom "Kišobran za sve" povodom Svetskog dana podizanja svesti o autizmu koji se obeležava 2. aprila.

Organizator manifestacije je Društvo za podršku osobama sa autizmom u saradnji sa ŠOSO "Milan Petrović" i "Centar za podsticajnu negu" iz Novog Sada.

- Svetski dan osoba sa autizmom je manifestacija koju Grad Novi Sad podržava dugi niz godina s ciljem da postakne javnost i širu društvenu zajednicu da se angažuju i posvete pažnju osobama sa autizmom, kao i da im daju podršku za uključivanje u zajednicu u kojoj mogu nesmetano da funkcionišu. Grad nastoji da kroz svoje brojne programe namenjene osobama sa invaliditetom usavrši i poboljša kvalitet usluga, kao i da sve građane tretira ravnopravno – rekao je Tihomir Nikolić, a prenose iz Gradske kuće.

Manifestacija "Aprilski dani autizma u Novom Sadu" održava se petnaesti put, trajaće do 30. aprila i biće propraćena nizom aktivnosti i radionica s ciljem podizanja svesti o autizmu u našoj lokalnoj zajednici i uklanjanja predrasuda prema osobama sa autizmom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Novom Sadu promenada odbojka policija Petrovaradin Republički hidrometeorološki zavod novi sad novosadsko porodilište novorođenčad Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp novosadska toplana isključenja struje bez vode mup novi sad Elektrodistribucija Novi Sad Srbija bebe tržni centar promenada vremenska prognoza zdravlje bez struje elektrovojvodina servisne informacije novi sad vremenska prognoza novi sad novosađani RHMZ detelinara Futog betanija