U Novom Sadu otvoreni "Aprilski dani autizma"

U Novom Sadu otvoreni "Aprilski dani autizma"

Kako javljaju iz Kabineta gradončelnika, član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić otvorio je manifestaciju "Aprilski dani autizma u Novom Sadu" uličnom akcijom "Kišobran za sve" povodom Svetskog dana podizanja svesti o autizmu koji se obeležava 2. aprila.

Organizator manifestacije je Društvo za podršku osobama sa autizmom u saradnji sa ŠOSO "Milan Petrović" i "Centar za podsticajnu negu" iz Novog Sada.

- Svetski dan osoba sa autizmom je manifestacija koju Grad Novi Sad podržava dugi niz godina s ciljem da postakne javnost i širu društvenu zajednicu da se angažuju i posvete pažnju osobama sa autizmom, kao i da im daju podršku za uključivanje u zajednicu u kojoj mogu nesmetano da funkcionišu. Grad nastoji da kroz svoje brojne programe namenjene osobama sa invaliditetom usavrši i poboljša kvalitet usluga, kao i da sve građane tretira ravnopravno – rekao je Tihomir Nikolić, a prenose iz Gradske kuće.

Manifestacija "Aprilski dani autizma u Novom Sadu" održava se petnaesti put, trajaće do 30. aprila i biće propraćena nizom aktivnosti i radionica s ciljem podizanja svesti o autizmu u našoj lokalnoj zajednici i uklanjanja predrasuda prema osobama sa autizmom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

big shopping centar novosađani jp putevi srbije štrajk katastar Novo naselje JKP Vodovod i kanalizacija kovilj đorđe balašević elektrovojvodina bez struje servisne informacije novi sad vremenska prognoza isključenje vode Srbija klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod Petrovaradin novosadsko porodilište novorođenčad vladimir putin Isključenje struje bebe vremenska prognoza novi sad betanija bez vode javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija krađa matičar novi sad isključenja struje