U Novom Sadu otvoreno prvenstvo Evrope u rvanju za mlađe seniore

U Novom Sadu otvoreno prvenstvo Evrope u rvanju za mlađe seniore

Prvenstvo Evrope u rvanju za mlađe seniore, do 23 godine, koje se održava u Velikoj dvorani Spensa od 4. do 10. marta, broji preko 670 učesnika iz 34 zemlje...

Organizator takmičenja je Rvački savez Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada

Iz kabineta gradonačelnika javljaju da je otvaranju prvenstva prisustvovao i Ognjen Cvijetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu koji se i obratio prisutnima. 

– Novi Sad je ponovo centar evropskog rvanja, jer imamo znanje i prostor za organizaciju ovako velikih takmičenja. Rvanje kao bazični sport ima veliki uticaj na razvoj dece i omladine, a naši vrhunski šampioni redovno nas obraduju medaljama sa takmičenja najvišeg ranga. Želimo da rvanje bude još masovniji sport, i Grad će nastaviti da mu pruža podršku – istakao je Ognjen Cvijetićanin i poželeo takmičarima mnogo uspeha.Na otvaranju takmičenja govorili su između ostalih i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković i Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez. Batez je rekao da je Srbija zemlja sjajnih sportskih rezultata i velikih šampiona, a da je ovo prvenstvo dobra prilika da rvači iz brojnih zemalja ostvare svoje snove i na najbolji način pokažu svoje borilačko umeće. On je mladim sportistima poželeo da slobodno vreme iskoriste da upoznaju Novi Sad, ovogodišnju Omladinsku prestonicu Evrope.

Кako je izjavio Željko Trajković, Rvački savez Srbije je po drugi put u dve godine organizator evropskog prvenstva u rvanju.

– Blistavi rezultati koje ostvaruju rvači iz Srbije na međunarodnim takmičenjima kao i višegodišnja uspešna organizacija složenih sportskih događaja, svedoče o tome da Rvački savez Srbije ima veoma značajnu ulogu u svetskom rvanju – naglasio je Trajković i zahvalio se na podršci državnim institucijama koje vode sport.

Na prvenstvu Evrope, srpski rvači nastupaće u svih 10 težinskih kategorija, a visok plasman se očekuje pre svega u grčko-rimskom stilu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan