U Novom Sadu počelo državno prvenstvo "Specijalne olimpijade" u stonom tenisu

U Novom Sadu počelo državno prvenstvo "Specijalne olimpijade" u stonom tenisu

U Novom Sadu u subotu je svečano otvoreno 17. državno prvenstvo "Specijalne olimpijade" u stonom tenisu u Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović".

Predsednica kluba Sportskog društva "Milan Petrović" Ida Kabok je rekla da su na svim dosadašnjim međunarodnim i domaćim takmičenjima članovi ovog kluba ostvarivali značajne rezultate i osvojili brojne pehare, medalje i diplome.

- Na Svetskim igrama "Specijalne Olimpijade" održanim 2019. godine u Abu Dabiju, stonoteniser Aleks Karamani osvojio je srebrnu medalju u konkurenciji 192 zemlje učesnice i 7.500 sportista - naglasila je Ida Kabok.

Dodala da će u junu ove godine Berlin biti domaćin Svetskih letnjih igara "Specijalne Olimpijade" na kojima će Sportsko društvo "Milan Petrović" imati svoje predstavnike u stonom tenisu i plivanju.

"Specijalna olimpijada" osnovana je 1968. godine u Sjedinjenim Američkim Državama kao program koji promoviše sportske aktivnosti u različitim olimpijskim sportovima, namenjen osobama sa invaliditetom, a u Srbiji je počela sa aktivnim radom 2002. godine.

Organizator ovog državnog prvenstva, na kome učestvuju ekipe iz cele Srbije, je Sportsko društvo "Milan Petrović"  iz Novog  Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan