U Novom Sadu počelo Prvenstvo Evrope za kadete u plivanju

U Novom Sadu počelo Prvenstvo Evrope za kadete u plivanju

U organizaciji Plivačkog saveza Srbije i Plivačkog saveza Vojvodine, od 30. novembra do 2. decembra, na bazenima JP SPC "Vojvodina" održava se Plivački miting zemalja centralne Evrope.

Ceremoniji otvaranja takmičenja prisustvovao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji je poželeo sreću svim takmičarima i pozvao ljubitelje plivanja da dođu na Spens, uživaju u takmičenju u različitim plivačkim disciplinama i podrže reprezentativce Srbije.

- Pred nama je još jedan lep sportski događaj koji u Novi Sad dovodi veliki broj mladih sportista, ovaj put iz centralne Evrope. To je odlična prilika da široj publici, a pre svega deci približimo plivanje, bazičan sport koji je veoma važan za njihov razvoj. Pored toga, imamo priliku da gostima iz inostranstva predstavimo Srbiju i Novi Sad, grad koji zahvaljujući svojim sportistima, ali i po takmičenjima koja se ovde održavaju već ima reputaciju značajnog sportskog centra – izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

U okviru ove plivačke manifestacije takmičiće se oko 100 učesnika, dečaci starosti 15 i 16 godina i devojčice uzrasta 13 i 14 godina, koji u Novi Sad dolaze iz Mađarske, Slovenije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije. Takmičenje se odvija u skladu sa međunarodnim pravilima plivanja Svetske plivačke federacije i pravilima Plivačkog saveza Srbije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan