U Novom Sadu prepolovljen broj rezervacija za iznajmjivanje "stanova na dan"

U Novom Sadu prepolovljen broj rezervacija za iznajmjivanje "stanova na dan"

Doskora profitabilan biznis izdavanja nekretnina u dnevni najam, najčešće stranim turistima, ove sezone doživeo je potpuni debakl.

Kako prenose "Novosti", broj rezervacija "stanova na dan" u Beogradu i Novom Sadu je prepolovljen u odnosu na isti period prošle godine. Dobrom posetom, od velikih gradova, može se pohvaliti jedino Niš.

Globalna pandemija korona virusa ugrozila je rad turističkih radnika. Velika većina rentijera sa zebnjom iščekuje razvoj situacije, kako bi na papir stavili isplati li im se da i dalje izdaju apartmane.

Cene izdavanja "stanova na dan" pale su u proseku od 15 do 20 odsto u odnosu na prošlu godinu, a za ceo jedan dan smanjen je i broj noćenja. Tako gosti na destinacijama širom Srbije borave u proseku dva dana,  pišu "Novosti"

Samo u Beogradu, popunjenost "stanova na dan" tokom maja bila je oko 20 odsto, u junu je zabeležen porast od 60 odsto, dok je u avgustu rezervisano samo 119 noćenja. Kada se uzme u obzir da je u istom ovom periodu avgusta prošle godine zabeleženo 700 noćenja, računica je obeshrabrujuća.

Prema podacima koje je list "Novosti" dobio sa portala "Apartmani Beograd", a u čijoj ponudi se nalaze i "stanovi na dan" za sever zemlje, u Novom Sadu situacija je ista kao i u glavnom gradu. Beograd i Novi Sad su hendikepirani od početka, budući da u njima živi mnogo ljudi i trenutno nisu privlačni za posetu. Uz to, bili su i žarišta korona virusa.

Oceni vest:
3
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan