U Novom Sadu prošle godine zaplenjeno 153 kilograma droge

U Novom Sadu prošle godine zaplenjeno 153 kilograma droge

Novosadska policija najavila nastavak borbe na suzbijanju distribucije opijata.

Tokom  prethodne godine nije bilo pauze u borbi protiv narko-dilera i proizvođača droge u Novom Sadu i okolini, a u Policijskoj upravi u Novom Sadu najavljuju nove akcije.

Kako za "Novosti" kaže Slobodan Drmanac, načelnik Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Novi Sad, otkriveno je čak šest laboratorija za prozvodnju droge, a zaplenjeno je nešto više od 153 kilograma raznih narkotika.

Veliki uspeh, otkrivanje laboratorija i zaplena velike količine droge, zabeležen je početkom aprila u dve odvojene akcije. Operativci su otkrili pet laboratorija za uzgoj marihuane i zaplenili više od 1.500 sadnica i 10 kilograma suve biljke, kao i oko 26.000 evra. U ovim akcijama uhapšeno je pet osoba, osumnjičenih za nelegalnu prodaju droge.


- U saradnji sa tužilaštvom oduzeta je imovina, više skupocenih automobila, manja jahta, skuter "jamaha". Ubrzo posle toga, polovinom maja, u Novom Sadu je zaplenjeno oko 11 kilograma marihuane, pištolj i municija, a nekoliko dana kasnije u opsežnoj akciji na suzbijanju narkomanije uhapšene su tri osobe. Tada je zaplenjeno blizu pet kilograma različitih narkotika, više komada nelegalnog oružja, ručna bomba i 320 metaka različitog kalibra, kao i 16.000 evra za koje se veruje da potiču od prodaje narkotika. Dok je u automobilu jednog policajca iz stanice u Petrovaradinu nađeno čak 14 kilograma marihuane –
 predočio je Drmanac za "Novosti"

To su samo neke od akcija novosadske policije prethodnih meseci u suzbijanju narkomanije, proizvodnje i preprodaje opojnih droga, koja je već godinama prioritet operativcima kriminalističke policije. Prema najavama Policijske uprave Novog Sada, akcije će nesmanjenim tempom biti nastavljene i u 2018. godini.

"TRAVA" U MASTI: Da krijumčarima narkotika ne nedostaje domišljatosti, svedoči i slučaj od 24. februara, kada su operativci iz Novog Sada otkrili marihuanu u prtljažniku "alfa romea", na auto-putu Beograd – Novi Sad. Droga je bila sakrivena u kanti sa mašću, ali i ispod džaka sa lukom, u kartonskoj kutiji.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

otvoreni bazeni vremenska prognoza novi sad Elektrodistribucija Novi Sad JKP Gradsko zelenilo RHMZ bebe bez vode novosadsko porodilište servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo gradsko groblje novorođenčad betanija Isključenje struje raspored sahrana novi sad sahrane JKP Vodovod i kanalizacija završni ispit bez struje jkp novosadska toplana Republički hidrometeorološki zavod novosađani isključenja struje centralno groblje u Futogu isključenje vode elektrovojvodina servisne informacije jkp lisje Vreme u Novom Sadu mala matura