U Novom Sadu registrovano 16 slučajeva šuge kod dece

U Novom Sadu registrovano 16 slučajeva šuge kod dece

Prema podacima Pokrajinskog Instituta za javno zdravlje, u Vojvodini od početka godine prijavljeno 94 slučaja šuge kod dece uzrasta od jedne do devet godina. Novog Sada što se tiče, ove godine je registrovano 16 slučajeva ove bolesti.

Jedan od poslednjih slučajeva šuge u Novom Sadu zabeležen je kod deteta u jednom od gradskih vrtića. U predškolskoj ustanovi kažu da je reč o izolovanom slučaju i da su preduzete sve preventivne mere kako se bolest ne bi širila. Ipak, kažu da su i dalje na oprezu.

Iako podatak Instituta za javno zdravlje da je gotovo stotinu dece u Vojvodini obolelo od šuge, od čega je skoro polovina u Južnobačkom okrugu, može zvučati frapantno, činjenica je da ova bolest nije retka među decom.

Šuga se prenosi sa čoveka na čoveka, najčešće dugim i bliskim kontaktom ili korišćenjem zajedničkih predmeta. Dijagnoza se postavlja na osnovu kliničke slike, a potvrđuje se mikroskopskim analizama svežih promena na koži.

Opširnije o ovoj temi pogledajte OVDE.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

maturanti jkp novosadska toplana sahrane novosadska policija elektrovojvodina bebe RHMZ servisne informacije Republički hidrometeorološki zavod bez vode betanija novorođenčad gradsko groblje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Spens JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad horoskop bez struje vremenska prognoza novi sad novosadsko porodilište servisne informacije novi sad isključenja struje jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza isključenje vode novosađani