U novosadskim bolnicama i dalje raste broj pacijenata, kao i onih koji su priključeni na respiratore

U novosadskim bolnicama i dalje raste broj pacijenata, kao i onih koji su priključeni na respiratore

Ukupan broj kovid pacijenata koji se trenutno leče u novosadskim bolnicama je 601, od čega ih je 47 priključeno na mehaničku ventilaciju.

Podsećamo, pre tri dana je u Novom Sadu bilo 565 pacijenata zaraženih koronom, dok je na respiratorima bilo njih 42.

U Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici trenutno je hospitalizovano 105 pacijenata obolelih od Kovida-19, a njih 11 je na respiratoru.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 467 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od Kovida-19. Od toga, kod 36 pacijenata, s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 29 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od Kovida-19 – saopštio je Klinički centar Vojvodine.

Kako napominju, kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su oboleli od Kovida-19, a s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju, primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

U cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od Kovida-19, apelujemo na građane da je obavezno pridržavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru – poručuju iz najveće pokrajinske bolnice.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan