U novosadskim bolnicama leči se 155 pacijenata obolelih od Kovida-19

U novosadskim bolnicama leči se 155 pacijenata obolelih od Kovida-19

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno su hospitalizovana 134 pacijenta, a u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu 21 osoba obolela od virusne infekcije Kovid-19.

U odnosu na petak, u KCV-u je 31 pacijent manje, dok je u Vojnoj bolnici broj obolelih povećan sa 11 na 21. I dalje se ne zna da li je ukupan broj hospitalizovanih u Novom Sadu smanjen isključivo zbog otpuštanja pacijenata na kućno lečenje ili je među njima bilo i preminulih. 

Kako saznaje Radio 021, na respiratorima se nalazi osmoro pacijenata, dok ih je u petak bilo devetoro.

Iz Kliničkog centra Vojvodine napominju da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih koji su oboleli od korona virusa, a s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

Ova zdravstvena institucija apeluje na građane, a u cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od Kovid-19 virusne infekcije, da je obavezno pridržavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan