U novosadskim bolnicama leči se 436 kovid pacijenata, na respiratoru 32 lica

U novosadskim bolnicama leči se 436 kovid pacijenata, na respiratoru 32 lica

U Institutu za plućne bolesti Vojvodine od infekcije Kovid-19 trenutno se leče 84 pacijenta, a njih devetoro je na respiratoru.

– U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 335 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od Kovid-19. Od toga, kod 23 pacijenta s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 17 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od Kovid-19 – saopštio je Klinički centar Vojvodine.

Kako napominju, kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata, s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

– U cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od Kovid-19, apelujemo na građane da je obavezno pridržavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju – podsećaju u KCV.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan