U novosadskim bolnicama leči se 98 pacijenata obolelih od Kovida-19

U novosadskim bolnicama leči se 98 pacijenata obolelih od Kovida-19

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno je hospitalizovano 87 pacijenata, a u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu 11 osoba obolelih od virusne infekcije Kovid-19.

U odnosu na četvrtak, u KCV-u se leči dvoje pacijenata manje, dok je u Vojnoj bolnici broj obolelih ostao isti. I dalje se ne zna da li je stanje tih pacijenata poboljšano ili je među njima bilo i preminulih jer se već duže vreme ne objavljuju podaci o broju umrlih od Kovida-19 u Novom Sadu.

Kako saznaje Radio 021, na respiratorima se nalazi petoro pacijenata, što je isti broj kao i juče.

Iz Kliničkog centra Vojvodine napominju da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih koji su oboleli od korona virusa, a s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

Ova zdravstvena institucija apeluje na građane, a u cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od Kovid-19 virusne infekcije, da je obavezno pridržavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan