U novosadskim bolnicama skoro 600 obolelih od korona virusa

U novosadskim bolnicama skoro 600 obolelih od korona virusa

U Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici na lečenju od Kovida-19 nalazi se 105 pacijenata, a njih devetoro se zbog zdravstvenog stanja nalazi na respiratoru.

U privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu nalaze se pacijenti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) koji su sa lakšom kliničkom slikom, te nije neophodno da budu hospitalizovani u KCV. U privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu trenutno je smešten 31 pacijent oboleo od korona virusa. Zajedno sa njima, u Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 457 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od Kovida-19, prenosi "Dnevnik".

Od tog broja, kod 31. pacijenta lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno leži 28 obolelih. Kako napominju iz Kliničkog centra Vojvodine, kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje se i intenzivna kiseonička potpora.

– U cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od Kovida-19 , apelujemo na građane da je obavezno pridržavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju – podsećaju iz najveće pokrajinske bolnice.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan