U novosadskim studentskim domovima na raspolaganju 2.663 mesta

U novosadskim studentskim domovima na raspolaganju 2.663 mesta

Posle polaganja prijemnih ispita i aktuelnog upisa, važan momenat za sve studente Univerziteta u Novom Sadu, a koji nisu Novosađani, jeste da obezbede smeštaj.

Mnogi će to rešavati u privatnoj režiji, a oni koji ispunjavaju uslove i žele smeštaj u studentskom domu mogu polako da se spremaju i prikupljaju potrebnu dokumentaciju.

Rok za prijavu na Konkurs za smeštaj u studentskim domovima Studentskog centra Novom Sadu za studente I godine trajaće od 3. do 18. septembra, dok studenti svih ostalih godina na Konkurs mogu da se prijavljuju od 19. septembra do 31. oktobra, prenosi "Dnevnik".

U studentskim domovima u Novom Sadu na raspolaganju je 2.663 mesta, dok u Studentskom domu u Zrenjaninu ima 208, a u Studentskom domu u Somboru 143 mesta. Ove ustanove u okviru svojih smeštajnih kapaciteta, do 10 odsto od raspisanog broja, namenski se opredeljuju za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa.

Konkurse za prijem studenata visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji u ustanove za smeštaj i ishranu studenata za školsku 2018/2019. godinu raspisalo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Pravo na smeštaj u ustanovi za smeštaj studenata u Republici Srbiji imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije. 

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop matičar novi sad Republički hidrometeorološki zavod horoskopski znaci sahrane servisne informacije gradsko groblje novosadsko porodilište novosađani betanija detelinara javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija sahrana nevreme bebe Vreme u Novom Sadu Isključenje struje jkp lisje bez struje elektrovojvodina bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad isključenje vode servisne informacije novi sad Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija