U novosadskim studentskim domovima na raspolaganju 2.663 mesta

U novosadskim studentskim domovima na raspolaganju 2.663 mesta

Posle polaganja prijemnih ispita i aktuelnog upisa, važan momenat za sve studente Univerziteta u Novom Sadu, a koji nisu Novosađani, jeste da obezbede smeštaj.

Mnogi će to rešavati u privatnoj režiji, a oni koji ispunjavaju uslove i žele smeštaj u studentskom domu mogu polako da se spremaju i prikupljaju potrebnu dokumentaciju.

Rok za prijavu na Konkurs za smeštaj u studentskim domovima Studentskog centra Novom Sadu za studente I godine trajaće od 3. do 18. septembra, dok studenti svih ostalih godina na Konkurs mogu da se prijavljuju od 19. septembra do 31. oktobra, prenosi "Dnevnik".

U studentskim domovima u Novom Sadu na raspolaganju je 2.663 mesta, dok u Studentskom domu u Zrenjaninu ima 208, a u Studentskom domu u Somboru 143 mesta. Ove ustanove u okviru svojih smeštajnih kapaciteta, do 10 odsto od raspisanog broja, namenski se opredeljuju za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa.

Konkurse za prijem studenata visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji u ustanove za smeštaj i ishranu studenata za školsku 2018/2019. godinu raspisalo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Pravo na smeštaj u ustanovi za smeštaj studenata u Republici Srbiji imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije. 

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza novi sad Bukovac isključenje vode astrologija klinika za ginekologiju i akušerstvo obustava rada Spens gradonačelnik Miloš Vučević Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina horoskop betanija raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje bez vode zodijak sahrane novi sad novosadsko porodilište bez struje dnevni horoskop raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad isključenja struje pošte srbije JKP Vodovod i kanalizacija štrajk poštara novorođenčad bebe štrajk u pošti jkp lisje