U novosadskim studentskim domovima trenutno boravi 328 studenata, negativan PCR test nije potreban

U novosadskim studentskim domovima trenutno boravi 328 studenata, negativan PCR test nije potreban

U deset objekata Studentskog centra "Novi Sad" trenutno boravi 328 studenata kojima je zbog obaveza na fakultetu ili pak nemogućnosti da se vrate u svoje matične države zbog epidemije korona virusa odobren ostanak u domu.

U toj ustanovi saopštili su za  RTV da nisu imali većih problema i da je od početka epidemije Kovida-19 u lakšem obliku registrovan samo kod petoro studenata.

– Svi koji su u domu, ali i oni koji se vraćaju u narednim danima, moraju da dostave potvrdu, kojom će dokazati da imaju ispitne obaveze – rekao je za RTV pomoćnik direktora za studentski smeštaj Studentskog centra "Novi Sad", Steva Lazarević.

– Prilikom ulaska u bilo koji objekat kod nas meri se temperatura na portirnici beskontaktnim toplomerom i to je jedina kontrola. Negativan PCR test nije potreban, nije propisano, tako da se svi studenti vraćaju sasvim normalno – naveo je on za pokrajinski javni servis 

Lazarević je dodao da Studentski centar spremno dočekuje povratak akademaca, ali da od resornog ministarstva očekuju smernice po kojima će raditi od jeseni.

Kad nam bude u deset objekata budu 3.064 studenta, tada je jako teško obezbediti neku fizičku distancu. Inače su to mladi ljudi, samim tim skloni druženju, što je lepo, ali u ovim okolnostima mislim da bi smanjenje kapaciteta uticalo na kvalitet studiranja tako da se nadam da neće biti smanjenja kapaciteta – rekao je za RTV pomoćnik direktora za studentski smeštaj Studentskog centra "Novi Sad" .

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan