U NS više od 2.700 aktivnih slučajeva korone, u bolnici na Mišeluku smešteno 213 obolelih

U NS više od 2.700 aktivnih slučajeva korone, u bolnici na Mišeluku smešteno 213 obolelih

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao nepovoljnu.

U ovom trenutku na teritoriji 41 opštine i grada situacija je vanredna, u tri opštine nepovoljna, dok se na teritoriji jedne opštine situacija ocenjuje kao nesigurna. 

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovan 1.051 novi slučaj korona virusa. U Novom Sadu je zabeleženo 260 novoobolelih. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 20 do 39 godina, a potom 40 do 59 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta. 

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 9.957. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu 2.736. 

Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi i podizanju obuhvata vakcinacijom.

Kako je javio "Dnevnik", u Kovid bolnici "Novi Sad" Kliničkog centra Vojvodine na lečenju od korone nalazi se 213 pacijenata, što je za 25 više nego prethodnog dana, dok ih je 17 priključeno na respirator (juče 12).

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan