U okviru projekta "Svim srcem za osmeh deteta" deca sa Kosova i Metohije posetila i Gradsku kuću

U okviru projekta "Svim srcem za osmeh deteta" deca sa Kosova i Metohije posetila i Gradsku kuću

U okviru projekta "Svim srcem za osmeh deteta" u Novom Sadu borave deca sa Kosova i Metohije a njihova poseta obuhvata nastavne i vannastavne aktivnosti u školama domaćina, posete kulturno-istorijskim znamenitostima Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Fruške gore, aktivnosti od kulturnog značaja za mališane, sportske aktivnosti, kao i raznovrsne sadržaje zabavnog karaktera. Ove godine je u poseti Novom Sadu četrdesetoro dece uzrasta 12,13 i 14 godina, iz mesta Ranilug.

Projekat, po osmi put, organizuje Udruženje građana ''Novi Sad'', a prema rečima predsednika tog udruženja Gorana Bajšanskog deca sa severa i juga Srbije redovno se međusobno posećuju.

Možda je i kruna ove priče venčanje dvoje mladih koje će se desiti na leto, a koji su se upoznali na početku ovog projekta – poručio je Bajšanski.

U Gradskoj kući ih je dočekao član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić: 


–  Grad Novi Sad podržava ovaj projekat jer je usmeren na stvaranje novih prijateljstava i pruža priliku da deca sa Kosova i Metohije upoznaju Novi Sad, ali i da učenici iz naših škola saznaju o tome kako se živi u južnoj srpskoj pokrajini. Novi Sad je ove godine poseban grad, jer je Evropska prestonica kulture i zato mi je posebno drago što će naši gosti moći da se upoznaju sa pojedinim kulturnim sadržajima koji se organizuju tim povodom. Poruka Evropske prestonice kulture je da su mir i međusobno razumevanje među ljudima jedini mostovi koji zaista spajaju i tako čine svet dobrim mestom za život. Nadam da će generacije koje dolaze, na takvim vrednostima stvarati društvo koje će biti otvorenije i bolje za svakog pojedinca – istakao je Dalibor Rožić.

Direktorka OŠ ''Veljko Dugošević'' iz Raniluga Danijela Denić zahvalila se na gostoprimstvu uz želju da i učenici iz Novog Sada uzvrate posetu. Kako je rekla, ovakva druženja stvaraju most neraskidivog prijateljstva među decom.

Oni su srećni i zadovoljni, a u novosadskim porodicama se osećaju kao kod kuće – naglasila je Danijela Denić.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan