U OŠ "Jovan Popović" u NS otvorena konferencija "Zajedno učimo bolje"

U OŠ "Jovan Popović" u NS otvorena konferencija "Zajedno učimo bolje"

Drugi po redu stručni skup "Zajedno učimo bolje" namenjen prosvetnim radnicima u cilju unapređenja kompetencija u oblasti planiranja i realizacije nastave, održava se u Novom Sadu, u organizaciji osnovnih škola "Jovan Popović" iz Novog Sada i "Sveti Sava" iz Kikinde.

Prisutne učesnike na otvaranju konferencije pozdravila je novoizabrana članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić i tom prilikom istakla da Grad prepoznaje značaj skupova na kojima prosvetari imaju priliku da se sretnu i razmene svoja znanja i iskustva. Ona je ukazala na to da je poslednjih osam godina unapređenje obrazovanja jedan od glavnih ciljeva u upravljanju Novim Sadom, što se, između ostalog, ogleda i u ulaganju u najsavremeniju nastavnu opremu.

– Gradonačelnik Vučević, ja kao član Gradskog veća za obrazovanje, ali i svi u Gradskom veću uvereni smo da novosadski učenici, kao i učenici svih škola u Srbiji moraju biti osposobljeni da koriste savremene komunikacione i obrazovne tehnologije. Brži prenos i usvajanje novih znanja i veština doprinose uspešnijem životu naše dece – izjavila je Vučinić.

Prisutnima se obratio i pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje dr Milan Pašić, plenarnim izlaganjem na temu "Učenje na daljinu". Učesnici skupa prisustvuju predavanjima, prezentacijama i radionicama na teme: onlajn nastava, jednosmenski rad, Erasmus+ i Etvining projekti i druge.


Konferencija "Zajedno učimo bolje" akreditovana je od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, navodi se u saopštenju iz Gradske kuće.

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan