U petak i subotu proba male mature

U petak i subotu proba male mature

Probni završni ispit za učenike osmog razreda biće održan u petak i subotu, 10. i 11. aprila, u njihovim osnovnim školama.

Đaci će u petak u 13 sati polagati test iz matematike, u subotu će u 9 časova raditi test iz srpskog, a od 11 i 30 kombinovani. Za rešavanje svakog testa imaće 120 minuta.

Iz Ministarstva prosvete su saopštili da će se proba male mature biti organizovana tako da učenici budu podeljeni u grupe, ne veće od 15 đaka, a u školama će morati da se poštuju epidemiološke mere.

– Probni završni ispit verna je simulacija procesa završnog ispita, gde učenici i zaposleni prolaze kroz utvrđene procedure ispita – vreme dolaska, potreban pribor, postupanje i pravila pre, u vreme i nakon završnog ispita, organizacija prostora i rada, uloge odeljenjskog starešine, dežurnih nastavnika, supervizora i drugo. Cilj organizovanja probnog završnog ispita je i provera koliko su učenici u ovom trenutku spremni za završni ispit i na čemu treba raditi u narednom periodu. Ministarstvo prosvete i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja pripremili su ispitni materijal koji je dostavljen školama preko nadležnih školskih uprava – saopštili su iz Ministarstva, a prenosi "Danas". 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan