U petak julska "Kritična masa": Popravite staze!

U petak julska "Kritična masa": Popravite staze!

Novosadski biciklisti 29. jula organizuju zajedničku vožnju, a cilj ovomesečne akcije je upućivanje apela donosiocima odluka u gradu da više pažnje posvete popravci biciklističkih staza. Okupljanje je zakazano za 17 časova u Limanskom parku.

Julska Kritična masa voziće se Bulevarom patrijarha Pavla, preko Futoškog puta i Futoške ulice - velikim gradskim saobraćajnicama koje su najstarije i najzapuštenije biciklističke staze u gradu, sve do Gradske kuće na Trgu slobode.

Biciklisti i biciklistiknje upozoravaju da neispravne staze ugrožavaju sigurnost i bezbednost učesnika u saobraćaju i na taj način odvraćaju građane od korišćenja bicikla kao prevoznog sredstva.

Svake godine Novi Sad dobije nekoliko hiljada novih biciklista pa je neophodno kontinuirano ulaganje i u saobraćajnice. U izuzetno lošem stanju su, osim biciklističkih staza u Futoškoj ulici i na Futoškom putu, i staze u Maksima Gorkog, kao i na Bulevaru oslobođenja kod Dnevnika. Biciklistička traka na kolovozu koja postoji u Kisačkoj ulici takođe se ne održava redovno, izbledela je i izgubila svoju funkciju.

Udruženje Novosadska biciklistička inicijativa već nekoliko godina dostavlja nadležnima u gradu predloge i inicijative kako da se ovi problemi reše i unapredi biciklistički saobraćaj.

Građani i građanke svih uzrasta pozvani su da se u petak priključe vožnji, a detaljnije informacije mogu se pronaći na zvaničnoj Facebook stranici Novosadske Kritične mase.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Rođa

  pre 2260 dana i 12 sati

  A kako bi bilo da za početak biciklicti prestanu da voze po trotoarima i pešačkoj zoni u centru grada ?

  Oceni komentar:
  1
  1