U petak majska "Kritična masa": Zaštitimo novosadske parkove!

U petak majska "Kritična masa": Zaštitimo novosadske parkove!

Novosadski biciklisti u petak, 26.maja, organizuju zajedničku vožnju, a ovog meseca tema su novosadski parkovi i njihova zaštita. Okupljanje je zakazano za 17 časova u Limanskom parku.

Majska "Kritična masa" voziće se kroz novosadske parkove. Na ovaj način organizatori žele da skrenu pažnju na problem zagađenja životne sredine i podsete da su parkovi pluća grada. Cilj je, takođe, i podizanje ekološke svesti građana i promovisanje biciklizma, kao i očuvanje parkova. 

Učesnici "Kritične mase" su do sada vozili oko 700 km zajedno u svim vremenskim uslovima. Broj posetilaca na rođendanskoj manifestaciji 2015. godine bio je rekordan sa 1.500 učesnika, a počelo je 2012. godine sa 150 učesnika. Na vožnjama su deljena svetla, zvonca, radila se istraživanja o poznavanju saobraćajnih propisa među biciklistima. Kroz vožnje su tražili veće ulaganje u biciklističke staze, skretali pažnju na različite probleme. 

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mirko

  pre 926 dana i 13 sati

  Trajemo!

  Oceni komentar:
  0
  0
klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije novi sad sahrane novi sad vremenska prognoza raspored sahrana novi sad novorođenčad zodijak novosađani novosadsko porodilište horoskop pošte srbije horoskopski znaci dnevni horoskop bebe isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad Dom zdravlja Novi Sad isključenje vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević elektrovojvodina štrajk poštara jkp lisje raspored sahrana i ispraćaja bez vode bez struje skupština grada novog sada betanija