U PETAK NA SPENSU: Poslednji trening – poslednja nada za Anđelu

U PETAK NA SPENSU: Poslednji trening – poslednja nada za Anđelu

Nakon apela koji je juče objavljen na našem portalu i društvenim mrežama, izgleda da ima nade za odlazak talentovane novosadske bokserke na EP u Turskoj. Ljudi su zaista počeli da se javljaju i uplaćuju novac, da navijaju za sport i daju podršku pojedincima – kad već oni koji bi trebalo to nisu učinili.

Nažalost, ostalo je jako malo vremena i mora se brzo delovati.

Bokserski klub "F89" stoga u petak, 16. septembra, od 19.30 sati u bokserskoj sali na novosadskom Spensu, organizuje javni i humanitarni trening, Anđelin poslednji  pred Evropsko prvenstvo na koje žarko želi da otputuje.

Tim povodom, mole se svi ljubitelji sporta, bivši i sadašnji sportisti, građani, oni koji možda još nisu odabrali sport za sebe – da dođu do Spensa, prisustvuju treningu, vide kako izgleda srpski olimpijski sport na delu i pomognu bilo kakvom donacijom. Apelujemo na Novosađane da samo u tom terminu, tog dana, ne potroše 150 dinara na kafu u nekom od obližnjih kafića, već da ulože u sport, da opstane, da istraje.

Da podsetimo, Anđela Branković je perspektivna bokserka BK "F89" iz Novog Sada, najbolja je učenica svog razreda u Gimnaziji "Laza Kostić“, te osvajačica brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. A dok su svi njeni vršnjaci celo leto odmarali, ona je vredno trenirala za Evropsko prvenstvo u boksu. Takmičenje počinje ovog vikenda u turskom gradu Odru, ali Anđela ne može da putuje, jer obećana sredstva Bokserskog saveza Srbije ipak neće dobiti.

 Ali Anđela jako želi da ode i osvoji tu medalju, poslednju kao juniorka!

Njen trener Dragana Zanini kaže da, nakon svega što su Anđela i ona zajedno prošle tokom leta, nema srca da devojčici kaže da ne može putovati, nekoliko dana pred takmičenje. Da je Bokserski savez Srbije u nedelji takmičenja saopštio da na računu imaju 600.000 dinara koje su namenili samo za međunarodni turnir "Zlatna rukavica", čak i nakon toga što ih je OKS podsetio da su obavezni da finansiraju evropska i svetska prvenstva u svim uzrasnim kategorijama .

- U gradskom i pokrajinskom sekretarijatu za sport, rekli su im da je kasa prazna i da ne mogu ništa da preduzmu dok se ne sprovede rebalans budžeta, a mi nažalost, nemamo vremena da čekamo na to, očajna je Zanini.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija novi sad isključenje vode sneg nova godina zdravlje isključenje grejanja Vreme u Novom Sadu prognoza vremena JKP Gradsko zelenilo bebe bez grejanja novosađani Novo naselje bez struje smanjen pritisak vode vremenska prognoza novorođenčad bez vode odbojkaši vojvodine elektrovojvodina Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije novi sad novosadsko porodilište OK Vojvodina jkp novosadska toplana vojvodina ns seme Isključenje struje betanija