U PETAK NA SPENSU: Poslednji trening – poslednja nada za Anđelu

U PETAK NA SPENSU: Poslednji trening – poslednja nada za Anđelu

Nakon apela koji je juče objavljen na našem portalu i društvenim mrežama, izgleda da ima nade za odlazak talentovane novosadske bokserke na EP u Turskoj. Ljudi su zaista počeli da se javljaju i uplaćuju novac, da navijaju za sport i daju podršku pojedincima – kad već oni koji bi trebalo to nisu učinili.

Nažalost, ostalo je jako malo vremena i mora se brzo delovati.

Bokserski klub "F89" stoga u petak, 16. septembra, od 19.30 sati u bokserskoj sali na novosadskom Spensu, organizuje javni i humanitarni trening, Anđelin poslednji  pred Evropsko prvenstvo na koje žarko želi da otputuje.

Tim povodom, mole se svi ljubitelji sporta, bivši i sadašnji sportisti, građani, oni koji možda još nisu odabrali sport za sebe – da dođu do Spensa, prisustvuju treningu, vide kako izgleda srpski olimpijski sport na delu i pomognu bilo kakvom donacijom. Apelujemo na Novosađane da samo u tom terminu, tog dana, ne potroše 150 dinara na kafu u nekom od obližnjih kafića, već da ulože u sport, da opstane, da istraje.

Da podsetimo, Anđela Branković je perspektivna bokserka BK "F89" iz Novog Sada, najbolja je učenica svog razreda u Gimnaziji "Laza Kostić“, te osvajačica brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. A dok su svi njeni vršnjaci celo leto odmarali, ona je vredno trenirala za Evropsko prvenstvo u boksu. Takmičenje počinje ovog vikenda u turskom gradu Odru, ali Anđela ne može da putuje, jer obećana sredstva Bokserskog saveza Srbije ipak neće dobiti.

 Ali Anđela jako želi da ode i osvoji tu medalju, poslednju kao juniorka!

Njen trener Dragana Zanini kaže da, nakon svega što su Anđela i ona zajedno prošle tokom leta, nema srca da devojčici kaže da ne može putovati, nekoliko dana pred takmičenje. Da je Bokserski savez Srbije u nedelji takmičenja saopštio da na računu imaju 600.000 dinara koje su namenili samo za međunarodni turnir "Zlatna rukavica", čak i nakon toga što ih je OKS podsetio da su obavezni da finansiraju evropska i svetska prvenstva u svim uzrasnim kategorijama .

- U gradskom i pokrajinskom sekretarijatu za sport, rekli su im da je kasa prazna i da ne mogu ništa da preduzmu dok se ne sprovede rebalans budžeta, a mi nažalost, nemamo vremena da čekamo na to, očajna je Zanini.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode bez struje jkp novosadska toplana elektrovojvodina isključenje grejanja Vreme u Novom Sadu isključenja struje saveti vremenska prognoza novi sad JGSP "Novi Sad" klinika za ginekologiju i akušerstvo Spens prognoza vremena Isključenje struje servisne informacije novi sad novosadsko porodilište bebe isključenje vode Republički hidrometeorološki zavod vojvodina ns seme ishrana betanija novosađani JKP Vodovod i kanalizacija novosađanke Novosadsko proleće zdravlje matičar novorođenčad istraživanje