U petak u CK13: Panel-diskusija "Nasilje, mediji i aktivizam"

U petak u CK13: Panel-diskusija "Nasilje, mediji i aktivizam"

Udruženje građana "Link plus" iz Beograda, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i Omladinski centar CK13 organizuju u petak pane-diskusiju o ulozi organizacija civilnog društva i medija u borbi protiv nasilja, na kojoj će govornici posmatrati nasilje u kontekstu održivog razvoja, uzimajući u obzir društveni, ekonomski i ekološki aspekt.

U diskusiji će učestvovari dr Dragana Ćorić, aktivistkinja, dr vet. med. Milan Ružić iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Dragan Gmizić, novinar i Nataša Vukmirović iz organizacije "Link plus"

Panel-diskusija "Nasilje, mediji i aktivizam" održaće se u petak, 29. jula, u prostorijama Omladinskog centra CK13, a početak je najavljen za 18 časova. 

- Mediji nas gotovo svakodnevno informišu o novim slučajevima porodičnog i vršnjačkog nasilja, a organizacije ukazuju na porast nasilja nad ženama i decom. Najnoviji slučajevi govore da su žrtve nasilja svih starosnih kategorija, a da je nasilje motivisano kako mržnjom i netolerancijom, tako i koristoljubljem. Dugi niz godina stručnjaci i organizacije javno zastupaju efikasnu prevenciju i zaštitu žrtava nasilja i predlažu odgovarajuće izmene zakona. Govorićemo o ulozi medija i organizacija u prevenciji nasilja i pomoći žrtvama nasilja. Posebna pažnja biće posvećena etičkim načelima kojima se rukovode novinari i urednici kada je u pitanju izveštavanje o nasilju – kaže se, između ostalog, u najavi događaja

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan