U petak u CK13: Panel-diskusija "Nasilje, mediji i aktivizam"

U petak u CK13: Panel-diskusija "Nasilje, mediji i aktivizam"

Udruženje građana "Link plus" iz Beograda, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i Omladinski centar CK13 organizuju u petak pane-diskusiju o ulozi organizacija civilnog društva i medija u borbi protiv nasilja, na kojoj će govornici posmatrati nasilje u kontekstu održivog razvoja, uzimajući u obzir društveni, ekonomski i ekološki aspekt.

U diskusiji će učestvovari dr Dragana Ćorić, aktivistkinja, dr vet. med. Milan Ružić iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Dragan Gmizić, novinar i Nataša Vukmirović iz organizacije "Link plus"

Panel-diskusija "Nasilje, mediji i aktivizam" održaće se u petak, 29. jula, u prostorijama Omladinskog centra CK13, a početak je najavljen za 18 časova. 

- Mediji nas gotovo svakodnevno informišu o novim slučajevima porodičnog i vršnjačkog nasilja, a organizacije ukazuju na porast nasilja nad ženama i decom. Najnoviji slučajevi govore da su žrtve nasilja svih starosnih kategorija, a da je nasilje motivisano kako mržnjom i netolerancijom, tako i koristoljubljem. Dugi niz godina stručnjaci i organizacije javno zastupaju efikasnu prevenciju i zaštitu žrtava nasilja i predlažu odgovarajuće izmene zakona. Govorićemo o ulozi medija i organizacija u prevenciji nasilja i pomoći žrtvama nasilja. Posebna pažnja biće posvećena etičkim načelima kojima se rukovode novinari i urednici kada je u pitanju izveštavanje o nasilju – kaže se, između ostalog, u najavi događaja

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište vremenska prognoza RHMZ bez struje plato spensa klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode novosađani novorođenčad maturanti elektrovojvodina Vreme u Novom Sadu horoskop Isključenje struje sahrane servisne informacije raspored sahrana novi sad bez vode isključenja struje gradsko groblje bebe betanija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Spens servisne informacije novi sad jkp novosadska toplana vremenska prognoza novi sad JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad Republički hidrometeorološki zavod