U planu asfaltiranje više ulica u Futogu, za sad završeno šest

U planu asfaltiranje više ulica u Futogu, za sad završeno šest

U okviru održavanja putne infrastrukture u Futogu do danas je od planiranih 14, izvršeno asfaltiranje kolovoza u šest ulica i to u ulicama Vladana Stefanovića i Dušana Košutića, zatim u Ulici Aleksandra Adamovića, Ulici kralja Dragutina, Bosanskoj ulici, kao i u delu Ulice Branka Radičevića.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predstavnicima Gradske uprave za investicije i građevinsko zemljište obišao radove na putnoj infrastrukturi koje izvodi JKP „Put“ u prigradskom naselju Futog.

- U toku je prolećno uređenje grada i sprovodi se čitav niz aktivnosti u okviru komunalne infrastrukture u više mesnih zajednica. Mehanizacija i radnici su na terenu i sve ono s čim Grad raspolaže, se stavlja u funkciju unapređenja života građana. U prvoj polovini godine smo se odlučili da asfaltiramo 14 ulica, i to u dva dela Futoga. Ukupna dužina tih ulica je oko pet kilometara, a vrednost radova iznosi 60 miliona dinara. Sudeći po komentarima, meštani su jako zadovoljni, jer su decenijama živeli u prašini i neuslovno. Pred nama je još mnogo toga da se radi i zato smo pitali Futožane kako možemo u buduće doprineti tome da se osećaju komfornije. Verujem da ćemo ovaj nivo investicija zadržati i dalje, a predstoji nam uređenje javne rasvete, trotoara i zelenih površina. Zahvalan sam građanima Futoga na strpljenju i razumevanju, kao i Mesnoj zajednici „Futog“ koja je uvek na terenu i razgovara sa građanima o tome šta ne valja i šta treba unaprediti. Uvek će biti onih koji su nepoverljivi i koji imaju veća očekivanja, a i to je dobro, jer nas pokreće da više ulažemo. Uskoro nas očekuje i investicija u Osnovnoj školi „Miroslav Antić“ u oblasti energetske efikasnosti, i to u vrednosti oko 42 miliona dinara - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da će Grad nastaviti intenzivno da se razvija i da investira u nove radove, kako bi se unapredio kvalitet života Novosađana u svim delovima grada.


Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, u saradnji sa nadležnim javno-komunalnim preduzećima, sprovodi akciju prolećnog uređenja grada. U okviru te akcije obavlja se popravka saobraćajnih površina i javnog osvetljenja, uređenje zelenila, uklanjanje deponija, čišćenje kanala, kao i svi drugi radovi koji se odnose na redovno održavanje javnih površina i njome će biti obuhvaćena čitava gradska teritorija.

U Futogu je tako kompletno uređeno dvorište vrtića „Crvenkapa“, popravljen je trotoar u Ulici carice Milice ispred Katoličke crkve, a u toku je asfaltiranje prilaza Vatrogasnom domu. U više navrata popravljan je kolovoz na Putu za Plantu, a na teritoriji MZ Futog obavljen je iskop i profilisanje upojnih kanala u preko 15 ulica, izvršena zamena neispravnih sijalica, uklonjene tri najveće divlje deponije i uređeno zelenilo na više lokacija.

Za danas je planiran i završetak radova na asfaltiranju ulica Stevana Šijačkog i Dr Milana Kostića, a odmah nakon toga u tim ulicama biće asfaltiran kolovoz i u Ulici Atar 19, zatim u ulicama Žarka Aleksića, Pop Janka, Tadije Sondermajera, Dušana Šijačkog i u produžetku Ulice Toze Markovića.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije gradsko groblje lisje isključenje vode horoskop havarija na vodovodu sahrane novi sad Spens isključenja struje elektrovojvodina novorođenčad bebe raspored sahrana i ispraćaja betanija jkp lisje bez vode grad novi sad opens distrikt policija opens 2019 sahrane almaško groblje raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište štrand Elektrodistribucija Novi Sad bez struje servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija radosne vesti