U planu biciklistička staza prema Begeču

U planu biciklistička staza prema Begeču

Panel diskusija o razvoju biciklizma, upriličena u okviru manifestacije "Biciklana fest", održana je danas.

Prisustvovao je i član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković po čijim je rečima, razvoj biciklističkog saobraćaja izuzetno važan za naš grad, jer veliki broj Novosađana vozi bicikl.

- Novi Sad ima 80 kilometara biciklističkih staza i prednjači u odnosu na druge gradove. To je jedan od razloga zbog kojeg će biti sanirane stazama, Biće osvežena saobraćajna signalizacija, a u planu je i izgradnja novih staza, kao što je pravac prema Begeču, odnosno Ruta 6 - istakao je Stojković.

Učesnici Panel diskusije bili su i predstavnici holandske ambasade, Pokrajine, Agencije za bezbednost saobraćaja. Predstavnici ''Novosadske biciklističke inicijative'' istakli su da su veoma važna međusektorska saradnja i dobra infrastruktura, kada je reč o razvoju biciklizma i biciklističkog sabraćaja, te da je ''Biciklana fest'' i organizovan sa ciljem da okupi sve one koji mogu doprineti unapređivanju te oblasti.

Manifestacija "Biciklana fest" održava se od 28. do 30. avgusta u dvorištu hotela "Vojvodina". Posetioce očekuju brojne radionice, predavanja, bici-buvljak, bici-moda i obilje dobre muzike. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan