U planu pešačko-biciklistički most na stubovima mosta "Franca Jozefa"

U planu pešačko-biciklistički most na stubovima mosta "Franca Jozefa"

Zajednički projekat Grada Novog Sada i Pokrajinske vlade treba da poveže Bulevar patrijarha Pavla, Bulevar Evrope i obilaznicu oko Sremske Kamenice.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da postoji ideja izgradnje pešačko-biciklističkog mosta na stubovima nekadašnjeg mosta "Franca Jozefa" u Novom Sadu.

Vučević je kazao da je pričao sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem o tom projektu, konkretno o "zapadnoj obilaznici" oko Novog Sada, što predstavlja spajanje Bulevara patrijarha Pavla, Bulevara Evrope i obilaznicu oko Sremske Kamenice, prenosi Dnevnik.

- U načelu je Pokrajinska vlada prihvatila tu inicijativu da u budućnosti nastupamo zajedno, kao partneri. To će se desiti narednih godina, kada za taj posao obavimo sve neophodne predradnje. Projekat će finansirati Pokrajinska vlada sa Gradom Novim Sadom – objasnio je Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Kako se navodi na portalu "NSBuild", most će biti podignut na stubovima mosta "Franca Jozefa", koji je srušen 1941. godine. Imaće četiri saobraćajne trake i dva tunela ispod Petrovaradinske tvrđave. Idejno rešenje izabrano je na Međunarodnom konkursu grada Novog Sada.

Oceni vest:
4
8

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • dejan

  pre 943 dana i 2 sata

  Da li ste vi dobro procitali koliko je ta vest nebulozna?
  Pominje se pesacko-biciklisticki most na stubovima Franc Jozefa pa na kraju teksta most sa cetiri trake na istim stubovima koji ide tunelom sa dve cevi ispod tvrdjave, a u sredini teksta se pominje kako ce most spajati Somborski bulevar sa Kamenicom.
  To su zapravo dva mosta koja su smandrljali u jednu vest. Jedan spaja ulicu Ive Andrica i obilaznicu oko Kamenice, drugi ide na stubovima Franc Jozefa na tvrdjavu.
  Ne mogu da verujem da tako nekriticki prenosite tekst kao da ga niste ni procitali.

  Oceni komentar:
  0
  28