U planu "Radosnog detinjstva" za 2019. izgradnja novog objekta na Klisi

U planu "Radosnog detinjstva" za 2019. izgradnja novog objekta na Klisi

Predviđena je i rekonstrukcija nekoliko vrtića u gradu, nastavak radova u Starim Ledincima, dogradnja objekta u Kaću...

Najznačajnija investicija novosadske Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" u ovoj godini biće izgradnja novog objekta u Orahovoj ulici na Klisi, za koju je iz gradske kase izdvojeno 205 milona dinara.

Kako prenosi "Dnevnik", vrtić će moći da primi 244 deteta i prostoriće se na površini od  4.753 kvadratna metra.

Nekoliko objekata biće rekonstruisano – opredeljeno je 31,5 miliona dinara za sanaciju vrtića "Plavi zec" u ulici Svetozara Miletića, a planirano je postavljanje termoizolacije, zamena krovnog pokrivača, obnavljanje ulične fasade, nova stolarija, zamena osvetljenja, postavljanje sistema video-nadzora i drugo.

Za sanaciju vrtića "Pčelica" u Laze Kostića izdvojeno je 21,5 miliona dinara. Planirani su radovi i u limanskom "Maslačku", gde će biti zamenjen preostali deo spoljašnje stolarije, vrtić "Vilenjak" u Radničkoj dobiće pešačke staze, zelene površine i dovrišni mobilijar, dok će u "Različak" i "Guliver" biti ugrađen sistem za automatsku dojavu požara.

Kada su u pitanju prigradska naselja, u 2019. biće nastavljena dogradnja objekta u Starim Ledincima, započeta prošle godine. Vrtić u Kaću, koji pohađa 430 dece, nema dovoljno mesta, budući da raspolaže sa samo 12 soba. Zbog toga će dogradnjom objekta površina biti uvećana 463,42 kvadratna metra, što će doprineti boljim uslovima rada i upisu još 80 mališana. Proširenje je planirano i za vrtić u Kovilju, koji će nakon toga moći da primi čak 122 dece više.

Određen je nov datum za početak rada Centralne kuhinje PU "Radosno detinjstvo”. To  je 1. septembar 2019, a rok za realizaciju novca koji je Autonomna Pokrajina Vojvodina obezbedila za finansiranje tog projekta je 31. mart, prenosi "Dnevnik".

"Radosno detinjstvo” čeka i najavljena transformacija, tačnije podela na osam celina koje bi imale svoje rukovodstvo. Kako kažu iz Gradske uprave za obrazovanje, u toku je priprema zakonom predviđenih akata.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan