U planu razvoj lokalnog aerodroma "Čenej"

U planu razvoj lokalnog aerodroma "Čenej"

Odeljenje za urbanizam i izgradnju grada Novog Sada objavilo je nacrt plana za razvoj lokalnog aerodroma "Čenej" koji će se koristiti u komercijalne svrhe.

Plan zahteva izgradnju asfaltirane piste i zgrade terminala, a vrednost projekta procenjuje se na dvadeset miliona evra.

– Aerodrom "Čenej" treba da se koristi za komercijalne letove, čartere za slobodno vreme, letove radnika i avio taksi. Pored toga, i dalje će se koristiti u poljoprivredne i sportske svrhe. Regionalne operacije predviđaju povezivanje Severne Srbije s poslovnim centrima u bivšim jugoslovenskim republikama i drugim susednim zemljama – kažu u gradskom odeljenju za urbanizam.

Takođe dodaju da dužina piste za vreme prve faze razvoja aerodroma Čenej treba da bude dugačka najmanje 1.500 metara, a široka trideset metara. U drugoj fazi će biti produžena na 2.500 metara i proširena na 45 metara, prenosi RTV.rs.

Pista će se protezati od severozapada do jugoistoka, izbegavajući stambene delove grada. Plan je stavljen na javni uvid 22. jula, a biće izložen do 5. avgusta. Sadašnji sportski i poljoprivredni teren u selu Čenej ima samo travnatu pistu. 

Kako navodi RTV.rs, pre tačno godinu dana Skupština Novog Sada glasala je za izradu razvojnih planova aerodroma, pozivajući na izgradnju modernog aerodroma koji bi ispunio potrebne uslove za obavljanje komercijalnog vazdušnog saobraćaja.

Oceni vest:
9
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan