U planu rušenje nekadašnjeg kompleksa "Nive" na Podbari

U planu rušenje nekadašnjeg kompleksa "Nive" na Podbari

Rušenje napuštenog proizvodnog kompleksa nekadašnje fabrike sanitarnog materijala "Niva", u ulici Đorđa Rajkovića 18, moglo bi da počne do kraja leta, budući da je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala tender za taj posao.

Kako prenosi "Dnevnik", predviđeno je uklanjanje šest objekata, ukupne površine 1.153 metra kvadratnih u osnovi, uključujući i trafo-stanicu.

Aktuelnim planom detaljne regulacije Podbare objedinjavanjem pet parcela, uključujući i onu na kojoj se nalazi "Niva", biće formiran prostor za kompleks dečje ustanove, čime će biti obezbeđen kapacitet za 420 mališana.

Najveći objekat u proizvodnom kompleksu, koji će biti srušen, ima 803 kvadratna metra u osnovi, dok je najmanji 15. Reč je o zidanim konstrukcijama na, kako je pretpostavljeno, trakastim betonskim temeljima, a kao krovni pokrivač korišćen je biber crep, odnosno na tri objekta su postavljene azbest salonit ploče. Zbog toga odgovorni izvođač mora imati dozvolu iz oblasti upravljanja opasnim otpadom, kao i iskustvo u radu s opasnim materijalima, piše novosadski dnevni list. 

Rok za podnošenje ponuda je 14. avgust, a 25 dana nakon toga biće doneta odluka o dodeli ugovora, ili pak obustavi postupka. 

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan